USA pošlou zbraně na Ukrajinu. Kreml varuje

23.12.2017 14:44

Ukrajina bojující proti ruským separatistům ve východní části země získá posilu od Spojených států. Ty se rozhodly posílit ukrajinský obranný potenciál. Zprávu přineslo americké ministerstvo zahraničí. Píší o tom ČeskéNoviny.cz.

USA pošlou zbraně na Ukrajinu. Kreml varuje
Foto: repro youtube.com, tan
Popisek: Ukrajina

Ukrajina má podle ministerstva právo bránit se, neboť je svobodnou zemí. Televizní stanice ABC News v té souvislosti uvedla, že prezident Donald Trump zřejmě schválí prodej protitankových střel Ukrajině. Celkem by mohlo jít o 210 protitankových střel a 35 odpalovacích zařízení v hodnotě vyšší než miliarda korun. Oficiálně však zatím tato informace potvrzena nebyla. 

Administrativa Donalda Trumpa přitom již ve čtvrtek schválila Ukrajině dodávku velkorážních odstřelovačských pušek M107A1. Učinila tak navzdory zákazu, jejž vyhlásila ještě vláda prezidenta Baracka Obamy. 

  • Původní text ZDE

Proti americkému rozhodnutí se však postavil ruský Kreml, jenž se obává, aby dodání bojových zbraní Kyjevu nerozpoutalo na Donbasu další krveprolití. Náměstek ministra zahraničí Grigorij Karasin pak navíc upozorňuje na to, že dochází k podkopávání realizace minských dohod z roku 2015. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…