Ubožáci! I mafie lepší než vy. Zemana podpořili ze zahraničí

12.10.2021 7:21 | Ze sítí

Slovenský opoziční levicový poslanec Ľuboš Blaha popřál brzké uzdravení a hodně sil českému prezidentovi Miloši Zemanovi. Při této příležitosti se pořádně obul do slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, slovenského neoliberálního tisku a nešetřil ani českou pravici. „Zajímalo by mě, jestli není aspoň špetka morálky mezi neoliberálními elitami. Ani sicilská mafie proti svým obětem obvykle nevykazuje takový stupeň arogance a zloby,“ rozčílil se Blaha.

Ubožáci! I mafie lepší než vy. Zemana podpořili ze zahraničí
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman odvolil na zámku v Lánech

Ľuboš Blaha na sociální síti Facebook popřál hodně sil českému prezidentovi Miloši Zemanovi. Zprávu, že je v nemocnici, přijal slovenský poslanec s velkým znepokojením a zdůraznil, že občané České republiky potřebují právě takového prezidenta, jakým je Miloš Zeman.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

Nechápavě kroutil hlavou nad tím, proč slovenská prezidentka Zuzana Čaputová nepopřála Zemanovi brzké uzdravení. Na oficiálních internetových stránkách slovenského prezidentského úřadu opravdu není žádná zpráva v tomto duchu.  

„Moc mě mrzí, že prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová v sobě nemá tolik slušnosti, aby vám v tak těžké životní chvíli popřála ve jménu Slováků hodně sil,“ napsal Blaha. Občané podle něj od Čaputové raději nic nečekají, ale on by přece jen uvítal, kdyby Miloši Zemanovi popřála hodně sil. „Asi chci příliš,“ poznamenal.

Jal se tedy popřát prezidentovi hodně sil alespoň jako slovenský poslanec. Věří, že mluví za většinu slovenského národa.

„Věřím, že mluvím za drtivou většinu slovenského národa, když vyjádřím hlubokou lítost nad nenávistí, kterou k vám i v této situaci šíří neoliberální tisk a tzv. bratislavská kavárna,“ napsal Blaha. „Nemají úctu k šedinám, nemají úctu k ničemu. Chybí jim pokora, chybí jim srdce,“ dodal posléze s tím, že kdyby si Čaputová ukopla palec, uspořádají celonárodní sbírku. Ale když s nemocí bojuje velký státník, neváhají si z toho tropit žerty.

„Stydím se za takové chudáky a omlouvám se, pane prezidente, že i takoví bezcitní a nemorální lidé žijí mezi námi – v ČR a na Slovensku,“ rozčílil se Blaha nad lidmi, kteří podle jeho názoru do prezidenta kopou i v takovéto těžké situaci.

Má za to, že čeští pravicoví politici už se nemohou dočkat, až začnou vládnout a už rozmýšlejí, jak svého prezidenta zbaví úřadu. „Zajímalo by mě, jestli není aspoň špetka morálky mezi neoliberálními elitami. Ani sicilská mafie proti svým obětem obvykle nevykazuje takový stupeň arogance a zloby,“ rozčílil se Blaha.

Zeman podle něj inspiruje levicově smýšlející lidi v tom, s jakou noblesou snáší útoky neoliberálů a fanoušků Spojených států, když se správně snaží budovat dobré vztahy s Ruskou federací a Čínskou lidovou republikou. Toho prý Zuzana Čaputová není schopna.

„O to více vzhlížíme k České republice a vážíme si osobností jako jste vy. Osobností, které se vždy řídily zájmy svých lidí a ne pokyny americké ambasády,“ zdůraznil Blaha.  

Vyjádřil naději, že Zeman bude se stejnou noblesou vzdorovat i českým neoliberálním silám, které se nemohou dočkat, až budou vládnout. O to důležitější podle Blahy je, aby se Zeman zotavil.

Slovenský opoziční radikálně levicový poslanec Ľuboš Blaha promlouvá

Slovenský opoziční radikálně levicový poslanec Ľuboš Blaha promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…