Ubožák a psychopat Mohamed! znělo na pražské demonstraci. Proti vystoupili zelení

16.01.2015 19:30

REPORTÁŽ Jeho život vypadal jako sbírka diagnóz, jeho činy by vystačily na středně velké vězení. Tak hovořil o Mohamedovi, posledním proroku islámu, Martin Konvička, zakladatel iniciativy Islám v České republice nechceme. Stalo se tak na její první demonstraci nedaleko Pražského hradu. Proti se postavilo pár desítek aktivistů ze Strany zelených.

Ubožák a psychopat Mohamed! znělo na pražské demonstraci. Proti vystoupili zelení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradčanském náměstí před Pražským hradem proběhla demonstrace proti islámu. Přišlo kolem tří tisíc lidí

U sochy prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka na Hradčanském náměstí v Praze aktivisté rozvinuli transparent iniciativy Islám v České republice nechceme a její první demonstrace mohla začít. Vlály národní vlajky. „Mohamed vraždil kritiky," objevil se mezi nimi nápis, z jehož jednotlivých písmen jako by kapala krev. Akce ale probíhala v relativním poklidu.

Drsný kritik Konvička

„Ombudsmanko, chraňte mír pro děti celého světa", anebo „Halík + Šabachová jsou vlastizrádci" stálo na dalších cedulích. Jinde se zase ukázaly dvě fotky hromadných vražd pro srovnání s komentářem: „Nazis 1942, Muslims 2014. Otevřete oči, islám musí být zastaven." Moderátorkou celé akce Janou Volfovou byl poslanec Marek Černoch vyzván, aby zazpíval hymnu. Většina lidí se přidala. Posléze všichni drželi minutu ticha za oběti islámského fanatismu v Paříži.

„Teror v Paříži nebyl první akcí islámských fanatiků," začal řečnit zakladatel iniciativy Islám v České republice nechceme Martin Konvička a postupně jmenoval teroristické útoky v Londýně, Madridu či Beslanu. Problém už je podle něj v samotném koránu. „Mohamedův život vypadá jako sbírka psychiatrických diagnóz, jeho činy by vystačily na středně velké vězení. Vždyť se ten ubožák třeba chlubil przněním své devítileté manželky," dodal. Také zmínil, že historicky muslimské země oslabilo islámské blbství.

Češi si podle něj vedou lépe než většina zemí v Evropě, protože se zde islám zatím tolik nerozšířil. Nicméně ani v Česku by se lidé neměli chovat jako „sluníčkáři", kteří jsou s islámem smíření, anebo před ním strkají hlavy do písku. Ničení západních hodnot je totiž zradou elit, jaké není rovno. Protiislámské hnutí je prý třeba v zemi podporovat, aby se jeho šiřitelé stali mainstreamem.

Zeleným se to nelíbilo

Na akci přišlo kolem dvou až tří tisíc lidí. Na konci davu se objevilo asi třicet členů Strany zelených. „Zelení Prahy 2 proti nenávisti", „Stop xenofobii", „Problém není islám, problém je nenávist," zdvihli nad hlavy zase oni. Pár jedinců z hlavní demonstrace se přesunulo, že si to s nimi vyřídí. Došlo ale jen k nadávkám a jednomu ze zelených shodili transparent. Pak je policisté, kteří byli do té doby rozptýleni po okrajích náměstí, oddělili a obklopili skupinku zelených, aby už k ničemu nedošlo.

„Udělejte si vlastní demonstraci, my jsme v pohodě," řekla na jejich adresu Volfová. Většina začala skandovat: „My jsme tady doma." Pak začal mluvit poslanec Úsvitu Marek Černoch. Mimo jiné využil výročí upálení Jana Palacha a sdělil: „Dnes si připomínáme oběť Jana Palacha, který bojoval za svobodu a my zde také bojujeme za svobodu." Poslankyně Jana Černochová, proti jejíž účasti na demonstraci zelení z Prahy 2 protestovali už před tím, zmínila: „Žádné extremisty zde kolem sebe nevidím. Nestydím se za to, že jsem tady. Přála bych si, aby tady s námi bylo deset tisíc členů Ústředí muslimských obcí a všichni se tvrdě distancovali od všech násilností ze strany islamistů, které se kolem nás dějí."

Pak vystoupili třeba předseda Unie bezpečnostních složek Jiří Vítek a někteří další. Hovořilo se i o Kurdech, kteří s Islámským státem bojují, ale u nás jim média nedají žádný prostor k vyjádření. Poslankyně Olga Havlová promluvila o tom, jak jsou porážky zvířat stylem halal kruté a jak proti nim protestovala v zemědělském výboru Poslanecké sněmovny. „Je to zvěrstvo," dodala. Nakonec přišel senátor Jaroslav Doubrava a sdělil davu: „Jestli jste označováni za extremisty, tak jsem také extremista." Následoval potlesk, reprodukovaná hymna a rozchod.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…