Ubožáku! Jiří Vyvadil proti sobě popudil fanoušky Zemana. Podívejte se, co napsal

17.08.2015 11:05

Právník a zakladatel spolku „Přátelé Ruska v České republice“ Jiří Vyvadil adresoval skrze ParlamentníListy.cz ostrou výtku prezidentu Miloši Zemanovi za jeho výroky na adresu uprchlíků. „Miloši Zemane, to, jak se stavíš k uprchlictví, je zbabělá a tragikomická fraška,“ čílí se Vyvadil.

Ubožáku! Jiří Vyvadil proti sobě popudil fanoušky Zemana. Podívejte se, co napsal
Foto: hns
Popisek: Jiří Vyvadil v půlnočním rozhovoru

„U paranoiků typu Bartoše, který vzývá blanické rytíře, či Konvičky, který promítá (a nevím proč) ukamenovávání žen kdesi v nějaké ismálské zemi, či Japonce Okamury, který se vydává za českého vlastence a bojuje proti uprchlíkům tu venčením svého psa v Teplicích či bojkotováním kebabu, člověk chápe, že jim spíše patří svěrací kazajka, ale Ty bys měl přece jenom přemýšlet. Už nejsi předsedou vlády, který může, byť je to trapné, chytat laciné body, jsi prezidentem, mimo jiné i mým hlasem a přece jenom bys neměl sklouzávat do primitivních vod laciných gest,“ radí Vyvadil prezidentovi.

Právník Zemanovi připomíná, že v době, kdy byl premiérem, žádalo ročně o azyl na deset tisíc uprchlíků, mezi nimiž byla rovněž řada muslimů. „Nevzpomínám si, že bys tehdy nějak vyšiloval,“ vzkazuje Zemanovi.

Dnes jsou dle Vyvadila počty žadatelů o azyl nesrovnatelně nižší. Zatímco v Maďarsku, Itálii či Řecku lze mluvit o pohromě, u nás je prý pohoda. „Česku v současné době (a nemluvím o době za 10 let) absolutně nehrozí, že by se sem chtěl někdo natrvalo přistěhovat ze zemí, jak ty říkáš, kulturně odlišných. Byl by to idiot, a to ti migranti nejsou. Absolutně všichni směřují do Německa, do Švédska či Británie. Tak jako pro Tebe jsou uprchlíci nepřijatelní, je pro ně nepřijatelná Česká republika. A přestaň už na toto téma lhát,“ vyzývá Vyvadil prezidenta.

Jediný Klaus byl proti

Miloš Zeman navíc dle Vyvadila nese jako významný představitel této země odpovědnost za vraždy nevinných a miliony uprchlíků. Právník poukazuje na to, že Zeman byl předsedou vlády v době, kdy se uskutečnilo „humanitární bombardování“ Jugoslávie, které prý přivedlo k moci islámsko-teroristickou vládu v Kosovu, v důsledku čehož Evropu zaplavují desetitisíce kosovských Albánců. A navíc prý dokonce posílá svoji ženu do Afghánistánu k vojákům, kteří dle Vyvadila nepochybně vzhledem k loutkovému vedení v Kábulu slouží jako okupanti.

„Jediný státník, který se vždy proti těmto válkám postavil, byl u nás Václav Klaus. Vždy byl proti,“ vyzdvihl Vyvadil Zemanova předchůdce.

„Islám přirozeně do Česka nepatří, o žádné uprchlíky nikdo z rozumných lidí nestojí. Ale, Miloši Zemane, byl jsi jedním z rozhodujících činitelů našeho přičlenění k Západu. Když už Západ rozvrátil svět, máme povinnost převzít za to odpovědnost. Jistě ne s radostí, jistě ne s nadšením jako Halíci s spol. Ale s pocitem pokory za naše zločiny a pocitem odpovědnosti,“ shrnul Vyvadil na závěr svého komentáře.

Celý Vyvadilův příspěvek ZDE

Reakce na prezidentovu ostrou kritiku z pera Jiřího Vyvadila na sebe nenechala dlouho čekat. „Pane Vyvadile... už skoro dva roky tady tvrdím, že jste ubožák a věřte tomu, že se nemýlím,“ zveřejnil na sociální síti Facebook Vilém Rössler, odborář a jeden z aktivistů podporujících prezidenta Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…