Učitelka z Palestiny dostala světovou cenu, že prý vede děti k míru. Pak se zjistilo, že má za manžela teroristu...

02.04.2016 7:53

Dostala ocenění nejlepší učitelka světa. Mimo jiné i proto, že svěřené děti učí, aby neřešily spory násilím, ale dialogem. Jak ale upozornil server Echo24 s odvoláním na agenturu AP, manžel palestinské učitelky Hanan Hrúbové Omar se v 80. letech podílel na teroristickém útoku, při němž zemřelo šest Izraelců.

Učitelka z Palestiny dostala světovou cenu, že prý vede děti k míru. Pak se zjistilo, že má za manžela teroristu...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze proběhla demonstrace na podporu Palestiny

Omar podle agentury AP připravil pro útočníky výbušniny, za což si následně odseděl deset let v izraelském vězení. Jeho činy tak ostře kontrastují s tím, co hlásá učitelka Hrúbová. Ta totiž založila svoje vyučovací metody na nenásilí a důstojném přístupu k dětem, což jí ostatně dopomohlo k tomu, aby letos v březnu převzala prestižní cenu nadace Sunnyho Varkeye udělovanou nejlepším učitelům světa. S oceněním je spojena i částka 1 milion dolarů (zhruba 24 milionů korun), která bude vyplácena po částech následujících deset let.

Celý text je ZDE.

Když se veřejnost dozvěděla, že manžel Hrúbové byl v minulosti odsouzen za spoluúčast na teroristickém útoku, někteří lidé začali požadovat, aby o ocenění přišla. Například předseda izraelské advokátní kanceláře, která zastupuje oběti teroristických útoků, ocenění Hrúbové označil za „výsměch lidem, které zavraždil její manžel“.

Nadace Sunnyho Varkeye, která cenu uděluje, nicméně argumentuje tím, že hodnotí pouze skutky konkrétních jednotlivců, a nikoliv jejich okolí. Nadace na svých stránkách uvádí, že postupy Hrúbové „vedly k poklesu násilného chování na školách, kde je jinak frekventované“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…