Události ČT se dnes změní. I obsahově, slibuje šéf zpravodajství

01.04.2012 14:50

Události České televize dneškem zásadně změní vizuální i obsahovou stránku. Relace s novými moderátory bude delší a modernější. Podle šéfa zpravodajství ČT Zdeňka Šámala se změna dotkne i obsahu, který má klást větší důraz na vlastní zpravodajská témata a půjde víc do hloubky. Uvedl to v rozhovoru pro Český rozhlas.

Události ČT se dnes změní. I obsahově, slibuje šéf zpravodajství
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Šámal považuje za velmi důležité, aby nová forma nezvítězila nad obsahem. „Volíme formu, která by obsah podporovat měla a měla by nám umožnit různé větší stopážové variability, větší dynamiku relace, a aby to nebylo na úkor toho srozumitelnosti toho, co vysíláme. A samozřejmě jedna z těch velkých formálních změn je, že prodlužujeme stopáž na 48 minut ve všední den a 45 minut o víkendech,“ vysvětluje.

Moderátoři se učí stát

Toho, že by delší stopáž nedokázala ČT naplnit, se Šámal nebojí. Na podobné otázky odpovídal i u ČT24 a tam se to podařilo. Vysílání je ale pro všechny velmi náročné. „Moderátoři velkou část relace stojí, což je pro ně velká novinka a všichni se to samozřejmě musí učit,“ říká například.

V ČT se také budou snažit mluvit pomaleji. Šámal tak celkově doufá, že se hlavní zpravodajská relace dostane ve sledovanosti na druhé místo. „My se snažíme vyrobit kvalitní relaci, a pokud jí diváci dají přednost před jinými relacemi, tak budeme rádi. Ale to je věc, kterou můžete nějakým jednoznačným a férovým způsobem ovlivnit. Takže se prostě budeme snažit dělat svou práci, jak nejlépe umíme, a uvidíme, co na to diváci,“ uvedl šéf zpravodajství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…