Udělali jsme velký pokrok. Trump si pochvaluje rozhovor s čínským prezidentem

30.12.2018 11:58

Zatímco někdejší český diplomat působící v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta se v roce 2019 obává příchodu války a to nejen obchodní války, prezident Spojených států Donald Trump těsně před koncem roku na sociální síti Twitter oznámil, že měl dlouhý plodný rozhovor s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, který by mohl napomoci v řešení obchodních vztahů obou zemí.

Udělali jsme velký pokrok. Trump si pochvaluje rozhovor s čínským prezidentem
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Řada lidí má obavy, zda se v roce 2019 nerozjede na plné obrátky obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou. Obchodní válku dvou ekonomických titánů poznamenal prakticky celý ekonomický svět.

Zdá se však, že 45. prezidentovi USA Donaldu Trumpovi se podařilo vztahy obou velmocí částečně narovnat. Na sociální síti Twitter oznámil, že vedl dlouhý a plodný telefonický rozhovor se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem a společně udělali velký krok k normalizaci vzájemných vztahů. „Dosáhli jsme velkého pokroku,“ zajásal Trump na Twitteru s tím, že obchod mezi oběma zeměmi se musí rozvíjet a musí být výhodný pro všechny zúčastněné.

O rozhovoru obou prezidentů informovala také čínská stání média. Upozorňuje na to agentura Reuters. Čínská vláda má za to, že je třeba zlepšit vztahy mezi oběma zeměmi a znovu činit rozumná rozhodnutí.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…