Úder Moskvě: Obsazení Ukrajiny prý bylo pro zakomplexované Rusy jako droga. A ruské nálety v Sýrii jsou její další dávkou

14.10.2015 14:01

Podle výzkumu ruské státní agentury VCIOM 66 % občanů Ruské federace schvaluje vyslání ruských bojových letounů do Sýrie, ačkoliv více než polovina dotázaných nemá představu o tom, zač tam Moskva bojuje. Píše to web Moscow Times, český překlad jeho článku přinášejí Britské listy.

Úder Moskvě: Obsazení Ukrajiny prý bylo pro zakomplexované Rusy jako droga. A ruské nálety v Sýrii jsou její další dávkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Prý jde o to, že průměrný občan byl nakopnut sledováním televizních záběrů ruských letounů, které zaměřují a ničí cíle úplně stejně, jako by šlo o nějakou videohru. „Publikum na gaučích rádo sleduje, jak generální štáb vydává své denní zprávy se seznamem zničených velitelských a řídících center teroristů a stále se prodlužujícím seznamem zabitých teroristů,“ píší Moscow Times.

Celý text v češtině je ZDE

Podle webu to vypadá na to, že producenti státních televizí používají návodu z Orwellovy knihy 1984. Moderní válka mezi Eurasií a Oceánií (Ruskem a Ukrajinou) je již zapomenuta a Moskva nyní zahájila novou bitvu mezi Eurasií a východní Asií.

Ruské ministerstvo obrany se prý ani nesnaží dodat svým prohlášením ohledně vojenských triumfů známky pravděpodobnosti. Jaký typ leteckého průzkumu totiž může potvrdit, že ruská letadla zničila továrnu vyrábějící opasky pro sebevražedné atentátníky? „Vybuchují tyto opasky jinak než jiná munice, nebo mohou ruské drony vidět přes cihly a betonové zdi?“ ptá se server.

Nadšená podpora anexe Krymu odhalila komplex méněcennosti vyvolaný rozpadem Sovětského svazu

Skutečnost, že Rusové tak nadšeně podporovali anexi Krymu a „tajnou válku“ Moskvy na Ukrajině, prý odhaluje hluboký komplex méněcennosti vyvolaný kolapsem Sovětského svazu. „Obsazení Krymu a hybridní válka na Donbasu posloužily jako silné psychotropní látky umožňující Rusům cítit se konečně jako občané velkého impéria – a tedy být šťastní. Nicméně každá silná droga je návyková. A je třeba nové dávky. A ta se objevila ve formě bezpečné malé války v Sýrii, která pro Rusko nepřináší žádné riziko,“ tvrdí web.

Ruské představení v Sýrii je prý ve skutečnosti opakováním amerických operací v Iráku. Putin tak nyní ukázal, že může hrát stejnou hru, ale možná dokáže Američany i překonat.

Penzionovaný generál Vladimir Komojedov, šéf obranného výboru Dumy, tvrdí, že není možno zastavit „komsomolské dobrovolníky“ toužící zajistit blaho syrského lidu. Naznačuje tak, že Moskva by měla vytvořit brigády, nebo alespoň dobrovolnické prapory, a že bojovníci v Donbasu trpící nedostatkem válčení by se mohli přemístit do Sýrie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …