Ukrajina, to není černá díra na peníze. Ozvalo se od konzula z Ukrajiny

23.09.2023 7:05 | Monitoring

Předseda SPD Tomio Okamura nejednou prohlásil, že by se ukrajinští uprchlíci měli začít vracet do těch ukrajinských měst, ve kterých se nebojuje. Český konzul ve Lvově David Nový však vysvětluje, že kvůli ruským raketám či dronům, nelze žádné místo na Ukrajině považovat za absolutně bezpečné. I ve Lvově rozsévají ruské rakety smrt. Zdůraznil také, že Ukrajina v žádném případě není černou dírou, ve které nenávratně mizí peníze.

Ukrajina, to není černá díra na peníze. Ozvalo se od konzula z Ukrajiny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Nádraží ve Lvově

Anketa

Má smysl pořádat v nejbližší době další demonstrace proti vládě?

93%
5%
hlasovalo: 34154 lidí
Český konzul ve Lvově David Nový vystoupil v podcastu Zbytečná válka. Zdůraznil, že i když se kupříkladu ve Lvově, vedle polských hranic, přímo nebojuje, i na Lvov dopadají ruské rakety, které zabíjejí ukrajinské civilisty. Nikde na Ukrajině se proto podle velvyslance nelze cítit absolutně bezpečně. „Poplach může znamenat to nebezpečí, že přiletí rakety nebo přiletí íránské drony. I Lvov byl v červenci a v srpnu dvakrát zasažen, byla zasažena civilní infrastruktura a bohužel i ve Lvově došlo k obětem na životech v řadách civilistů,“ upozornil.

Zdůraznil také, že Ukrajina v žádném případě není černou dírou, ve které nenávratně mizí peníze. Vysvětlil, jak je to doopravdy.

„Rozhodně Ukrajina není černá díra, kde by něco zahučelo. My se snažíme identifikovat konkrétní potřeby, aby materiální i zdravotnické potřeby cílily tam, kde je to potřeba, kde to Ukrajinci teď nebo ve střednědobém horizontu využijí. A až skončí válka, tak příležitosti pro obnovu, obchod a rekonstrukci Ukrajiny tady budou,“ uvedl Nový.

Nakonec zdůraznil, že Ukrajinci jsou odhodláni se bránit. „Nikde není cítit porážka nebo špatná nálada. Na Ukrajině cítíme chuť do života, optimismus, a to že ‚Rusy z Ukrajiny vyženeme‘,“ zaznělo od velvyslance. Ukrajincům prý vlévá energii do žil i pomoc z Česka. A nejen z Česka, z celého Západu. I když Západ jako celek by podle velvyslance mohl dělat víc.

„Jsem rád, že Česká republika dělá opravdu hodně. Jsem na to hrdý. Ta česká pomoc je na Ukrajině vidět. I Ukrajinci jsou si vědomi toho, co děláme,“ ujistil diváky velvyslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tahle vláda diletantů a lhářů na co sáhne, to podělá., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 23.09.2023 10:20:56
Od začátku tady měla být kontrola všech ukrajinských migrantů. Odkud pocházejí, mají-li majetek / luxusní auta, hotovosti... / a podle toho s nimi nakládat. Vracet zpět ty z neválečných oblasti, majetným nedávat dotace atd. A tvrdě kontrolovat způsob rozdělování dotací, materiálu. A hlavně si musí vláda uvědomit všechny dlouhodobé důvody konfliktu mezi silně profašistickou, banderovskou Ukrajinou a Ruskem. A vyvodit z toho odpovídající závěry.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…