Ukrajinec znásilnil? Praha na nohou, lidé se sbíhají

12.08.2023 17:58 | Monitoring

Po pokusu vraždy v Plzni se hovoří o dalším brutálním sexuálním napadení, ve kterém má figurovat pachatel z Ukrajiny. V pražské Hostivaři měl šestnáctiletý mladík znásilnit osmatřicetiletou ženu a i jeho zatýkání se střelbou mělo být velmi divoké.

Ukrajinec znásilnil? Praha na nohou, lidé se sbíhají
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Evropské třídě

K brutálnímu sexuálnímu napadení mělo dojít v sobotu ráno, ještě za tmy, v pražské Hostivaři. Mladík měl na ženu zaútočit, když procházela Doupovskou ulicí v blízkosti zastávky MHD, a zatáhnout ji do křoví.

Podle svědků to mělo být kolem třetí hodiny ranní.

„Od noci řešíme případ fyzického napadení s možným sexuálním podtextem, kdy podezřelý zaútočil na poškozenou a odtáhl ji do křoví. Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého pronásledovat a použili i var. výstřel. Muži se v ten okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho,“ sdělila Policie ČR.

Napadená žena měla po útoku skončit v nemocnici, podle svědků „strašně zřízená“. Mladíka začali pronásledovat přivolaní policisté. Ve tmě se mu nejprve podařilo zmizet.

„Policisté, kteří přijeli na místo, začali podezřelého z místa činu pronásledovat a použili i varovný výstřel. Muži se v daný okamžik podařilo zmizet, ale ne na dlouho. Okamžitě se rozjela pátrací akce, na jejímž konci byl dopaden. Jedná se o šestnáctiletého muže, se kterým nyní probíhají úkony trestního řízení,“ sdělil Jan Daněk, tiskový důstojník pražské policie, serveru Naše Praha.

Podle svědků museli policisté k jeho zadržení při honičce na poli použít varovný výstřel.

Policejní mluvčí odmítl potvrdit ukrajinskou národnost pachatele. S odkazem na jeho nezletilý věk.

Naše Praha ale přinesla informaci od svědků, že se mělo jednat o Ukrajince.

Jako první na čin upozornil na Twitteru bývalý policista vystupující pod přezdívkou Hanz Pilc. Ten současně napsal svůj odhad, že „národnost zveřejněna nebude“.

V úterý měl zločin se sexuálním podtextem spáchat ukrajinský mladík v Plzni. Ten vylákal do lesa svou patnáctiletou známou, kde ji svázal, znásilnil, následně se ji pokusil zavraždit a v pytli ji hodil ze srázu. Dívka přežila, dostala se ke kamarádce, odkud si zavolala záchranku.

Plzenští policisté mladíka zadrželi ve čtvrtek ráno.

V reakci ministr vnitra Vít Rakušan vyjádřil účast slovy „věřím, že oběť bude v pořádku“ a varoval před zneužíváním tohoto kriminálního případu k národnostním paušalizacím.

Web FORUM24.cz zveřejnil komentář Jiřího X. Doležala: „Celou českou společnost ale čeká zátěžová zkouška: nesmíme na základě toho odporného zločinu jedince paušalizovat. Provedl to JEDEN Ukrajinec, ne všichni Ukrajinci“.

Za čin spáchaný osmnáctiletým Ukrajincem se omluvilo i ukrajinské velvyslanectví a vyzvalo, aby všichni pachatelé byli přísně trestáni.

Na sociálních sítích ale opět začíná být živo. „90 léta se vracejí s plnou parádou. Brzo budou vybuchovat obchody a firmy, odmítající platit výpalné. Díky, pětilepro,“ ozývá se namátkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jsme ve vleku dezinformaci , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevanpetr , 13.08.2023 8:10:24
Úplně žasnu jak moc se dokážeme bez vlastního pohledu na věc sklonit před vším, co nám naši vládci doma a v zahraničí servírují. Začnu rokem 45,kdy prý nebýt Vlasovců, nebyla by osvobozena Praha,kdyby prý Američané nebyli zastavení RA, dávno by nás i Slováky osvobodili, v r. 68 nás prý napadli Rusové, ale oni to byli z 90 % Ukrajinci. O dalších státech se už vůbec nemluví atd, atd, vždyť tom žijeme od 89 všichni. Ta poslední psychóza covid a zázračná vakcína USA, která jak teď zjišťujeme poškodila zdraví tolika lidem na světě. Prostě hrůza. Ale to, že tady vraždí a znasilnuji Ukrajinci naše ženy je tabu. Vláda si neuvědomuje a s ní prodejní novináři, že tím lhanim a skrýváním pravdy napomáhá různým spekulacím, vzbuzuje v lidech odpor a nenávist, prostě efekt to má opačný než si přeje. I o té válce nám neříká celou pravdu, zamlcuje věci nepekne o Ukrajincich a Rusům přidává i zločiny co neudělali. Kdo se pořád bojí pravdy? Myslíte, že bychom ji nepřežili?

|  19 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…