Ukrajinská ambasáda si stěžuje na slova o fašistickém režimu. Žádá, aby poslanci Grospičův výrok odsoudili

09.02.2019 9:45

Ukrajinské velvyslanectví v Praze označilo za nepřijatelné vyjádření místopředsedy KSČM a poslance Stanislava Grospiče o „fašistickém režimu“ na Ukrajině. Očekávalo by podle komentáře na svém webu, že vedení Poslanecké sněmovny Grospičův výrok odsoudí.

Ukrajinská ambasáda si stěžuje na slova o fašistickém režimu. Žádá, aby poslanci Grospičův výrok odsoudili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) ČTK řekl, že oficiálně žádný podnět z ukrajinského velvyslanectví nemá, a nebude tedy věc komentovat.

Grospič, který vede sněmovní mandátový a imunitní výbor, ve čtvrtek v České televizi kritizoval, v souvislosti s případným ukončením tolerance menšinové vlády ANO a ČSSD ze strany KSČM, politiku českého ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD). „Nám primárně nejde o žádné osoby ve vládě. Nám jde o směřování zahraniční politiky, která se přiklonila k tomu, že bere na vědomí fašistický režim na Ukrajině. To nám zásadně vadí,“ řekl televizi.

Ukrajinské velvyslanectví pokládá jeho slova za „nepřijatelnou urážku a otevřenou pomluvu celého státu“, stojí ve vyjádření. „Obvykle nereagujeme na vyjádření komunistů, jejichž ideologie, stejně jako ideologie nacistická, jsou v naší zemi zakázány. Avšak s ohledem na to, že zmíněná osoba zastává funkci předsedy parlamentního výboru, očekávali bychom, že výrok poslance Grospiče odsoudí vedení Poslanecké sněmovny,“ píše se v něm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…