Ukrajinská rozvědka přišla s další verzí sestřelení MH17: Povstalci prý mířili na ruské letadlo, aby sousedy vyprovokovali k zásahu

07.08.2014 17:49

Podle ukrajinské rozvědky sestřelili malajsijské letadlo proruští separatisté. Původně prý ale chtěli sestřelit letadlo ruského Aeroflotu, což by se stalo záminkou pro vpád ruských vojáků na východ Ukrajiny.

Ukrajinská rozvědka přišla s další verzí sestřelení MH17: Povstalci prý mířili na ruské letadlo, aby sousedy vyprovokovali k zásahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ukrajinské neštěstí

Na palubě malajsijského stroje zemřelo téměř tři sta lidí, původně ale mělo být sestřeleno úplně jiné letadlo, tvrdí ukrajinská tajná služba (SBU). Její šéf Valentin Nalyvajčenko oznámil, že povstalci původně mířili na ruské letadlo na lince z kyperské Larnaky do Moskvy.

„Během vyšetřování zkázy dopravního letounu Boeing 777 bylo zjištěno, že teroristé a žoldnéři plánovali cynický teroristický útok proti civilnímu letounu společnosti Aeroflot na lince AFL-2074, který ve stejnou dobu letěl nad ukrajinským územím," uvedl šéf rozvědky. Útok se prý měl stát záminkou pro to, aby Moskva vyslala svá vojska na východ Ukrajiny.

Podle převažujícího názoru expertů byl stroj sestřelen raketou země-vzduch, objevují se však i svědectví, která vypovídají o střelbě z kulometu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…