Ukrajinské jednotky prý vnikly na Krym a dostaly se do konfliktu s Rusy. Kyjev a Moskva mají ale odlišné verze incidentu

10.08.2016 21:02

Ukrajinské speciální síly se o víkendu a v pondělí pokusily vtrhnout na Krym. Tvrdí to alespoň ruská média. Odvolávají se při tom na informace ruských tajných služeb. Celou situaci již pro server RT.com okomentoval i ruský prezident Vladimir Putin.

Ukrajinské jednotky prý vnikly na Krym a dostaly se do konfliktu s Rusy. Kyjev a Moskva mají ale odlišné verze incidentu
Foto: wikipedia
Popisek: Krymský poloostrov.

„Ukrajina se uchýlila k terorismu, hraje nebezpečnou hru,“ řekl Putin s tím, že je zbytečné setkávat se s vedením země ve snaze řešit situaci. Akci Kyjeva zároveň označil za hloupou a zločinnou. Ozbrojené ruské kontrarozvědky FSB podle všeho odrazily dva útočné pokusy ukrajinských sil. Zahynuli prý dva ruští vojáci, jeden z ukrajinských útočníků byl údajně dopaden a vypovídá. 

  • Původní text ZDE

Informace z Ruska nyní uvádějí, že cílem útoku bylo poškodit infrastrukturu na Krymu a zároveň destabilizovat situaci před volbami. Ukrajinská zpravodajská služba však ruská obvinění popírá. 

Situace na Krymu je však opravdu nepřehledná. Například počátkem týdne se objevily nepotvrzené zprávy, že Rusko přesunulo k hranici mezi Ukrajinou a anektovaným Krymem vojenské jednotky. Bez vysvětlení také uzavřelo tři ze čtyř hraničních přechodů. Do regionu zřejmě přesouvá těžkou techniku i Ukrajina. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…