Úpadek a dekadence, popsal dnešní stav Jan Veleba. Trump prý může lidi probudit, jako kdysi Gorbačov

19.11.2016 16:02

Z PROFILŮ Senátor Jan Veleba zase jednou usedl k počítači a jal se odpovídat na otázky čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Zareagoval také na dotaz či spíše poznámku paní Stanislavy Timkové, která se podivovala nad tím, co strašného se dnes děje s naší společností – především se studenty, s Českou televizí a s některými politiky.

Úpadek a dekadence, popsal dnešní stav Jan Veleba. Trump prý může lidi probudit, jako kdysi Gorbačov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Veleba

Paní Timková na úvod poděkovala Velebovi za to, co dělá. Liší se tím prý od nemalé části dnešní společnosti. „Ten hnus a špína, co se děje, je něco tak nepředstavitelného. Přeci se musí něco změnit. Takto to přece nemůže jít dál. Vzpomínám si na proslov pana Zemana, tehdy ještě prognostika v roce 1989. Teď studenti, kteří tuto dobu vůbec nezažili, vyvěšuji vlajky, sprostě nadávají a vůbec chovají se jako spodina této společnosti, spolu s herci a tzv. politiky,“ napsala senátorovi dáma.

Které politiky má na mysli? Třeba Miroslavu Němcovou nebo Petra Pitharta. Tihle lidé by prý měli uklidňovat vášně ve společnosti a místo toho je, podle paní Timkové, přiživují. Olej do ohně údajně přilívá i Česká televize. „Už by se s tím mělo něco dělat,“ uzavřela čtenářka.

Další otázky a odpovědi najdete zde

„Současný stav je úpadek a dekadence a silně mně připomíná v mnoha ohledech situaci před listopadem 1989, kterou si velmi dobře pamatuji. Tehdy jsme všichni, kdo vnímali a přemýšleli, věděli, že tak to nemůže jít dál, že se něco musí stát. A to bez rozdílu, jestli byl člověk bezpartijní nebo člen KSČ. Nevěděli jsme jenom, co se stane a kdy se to stane. A už vůbec ne, že se celý systém zhroutí jak domek z karet,“ zahájil Veleba.

Dnes jsme na tom prý hodně podobně, jen nám nevládne komunistická strana, takže další vývoj bude trochu jiný. Za naprosto zásadní považuje vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Tento muž bude pro dnešní svět znamenat totéž, co v 80. letech minulého století znamenal Michail Gorbačov v čele Sovětského svazu.

„Já osobně věřím v hlas lidu, který zatím není slyšet, který zatím je schován v mlčící většině, který se ovšem probudí a pak se herci, Němcová, Pithart a spol. nebudou stačit divit. Věřím tomu a jsem o tom přesvědčen, neboť takhle to dál jít opravdu nemůže,“ uzavřel Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…