Urážka! Vztek na očkování vrcholí pořadem ČT. Hodně silné

21.09.2021 8:15 | Ze sítí

Zda jsou lidé očkovaní, vyrazili Reportéři ČT zjišťovat na Karlovarsko a našli nejednoho obyvatele z romského etnika, který se očkovat nehodlal a nechtěl ani vysvětlovat proč. Podle kandidáta SPD Vítězslava Nováka tak ČT propaguje rasismus, prý chce podprahově sdělit: „Jsi snad sociálně slabý nebo Rom, že se neočkuješ?“ A připomínku k očkovacímu speciálu měl i imunolog Jiří Šinkora a advokátka Jana Zwyrtek Hamplová.

Urážka! Vztek na očkování vrcholí pořadem ČT. Hodně silné
Foto: Repro ČT24
Popisek: Reportéři ČT se na Karlovarsku ptají, proč lidí nejsou očkovaní

Po 168 hodinách rozebírali očkování a nechuť k němu i Reportéři ČT. Reportérka konstatovala, že očkování se téměř zastavilo, ačkoliv Česko je pod evropským průměrem, a dodala, že díky úspěchům v očkování se k normálnímu životu mohli vrátit např. v Dánsku.

Zjišťovat, proč se lidé nedají očkovat, se tým Reportérů vydal na Karlovarsko. Jak v Reportérech také bylo připomenuto, Karlovarsko je na tom momentálně nejhůře s 48 nakaženými na 100 000 obyvatel.

S mladým mužem ve Vřesové proběhla tato názorová výměna:
„Jste vočkovanej?“
„Nejsem.“
„Proč ne?“
„Protože bych ani nechtěl se očkovat.“
„Proč?“
„Nevim, třeba bych na to chcípl.“

Další žena se přidala, že její vnuk se osypal. „Měl nějaký vyrážky a fleky, takže proto se bojim,“ řekla. Naopak covidu se tolik nebojí. „Když to má přijít, tak půjdu,“ dodala.

Mladý muž řekl, že očkovaný není, protože nechce. A když se reportér ptal proč, dostal odpověď: „Protože nechceme, pane.“

„Proč bych se měl očkovat nějakým nesmyslem, o kterým nikdo nic pořádně neví,“ reagoval další, tentokrát starší muž. Velká část dotazovaných byli očividně Romové.

Anketa

Je pro vás manželství homosexuálů důležité téma, podle kterého se bude rozhodovat ve volbách?

4%
hlasovalo: 26789 lidí
V pořadu pak byly zmíněny statistiky úmrtí s covidem, ve kterých je Česko osmé nejhorší, a přišla také zmínka, že počet nakažených opět roste. Naopak o Dánsku zaznělo, že si může dovolit zrušit opatření, protože má naočkováno 80 % populace. „Jsme na úpatí další epidemické vlny, to je nepochybné. Samozřejmě je jasné, že závažnější průběh budou mít lidé, kteří se očkovat nenechali, a pokud začnou lidé umírat, tak především ti lidé neočkovaní,“ řekl prezident ČLK Kubek a imunolog Hořejší odhadl, že pokud se čísla budou držet jako doposud, tak by s covidem zemřelo „několik málo stovek lidí“, při zhoršení, pozorovaném např. ve Velké Británii, by prý zemřely jeden až dva tisíce lidí.

Zaznělo také, že ke kolektivní imunitě je potřeba 70 až 80 % proočkovaných v celé populaci. Kubek pak vládu kritizoval, že se nerozjela žádná kampaň vysvětlující důležitost očkování a další experti pak odsuzovali dezinformace, které o očkování kolují. Podle politoložky Denisy Hejlové vláda v boji s nimi zaspala. Profesor Hořejší z šíření dezinformací obvinil kardinála Duku za jeho slova, že se jedná o čínskou biologickou zbraň. „Tohleto tedy považuji za naprosto skandální a pan arcibiskup by měl ze své funkce rezignovat,“ tvrdil. Že je covid-19 biologická zbraň už bylo dle Reportérů vyvráceno, původ viru ovšem kvůli vyhýbavosti Číny ve vyšetřování prokázán není.

K pořadu měla řada lidí připomínky, například Vítězslav Novák z SPD. „To je síla! Koukám na reportéry ČT a reportáž o očkování. S velkým titulkem 48 nakažených na 100 000 vyrazili do Karlovarského kraje a v reportáži odpovídají ‚nechci se očkovat‘ a ‚nechci‘ z 90 % sociálně slabší a Romové!“ stěžuje si.

„To je vrchol rasismu na obrazovce veřejnoprávní televize. Celé je to pojaté, že kdo se nenaočkuje, ten ohrožuje a evidentně to má podprahově všem dát informaci ‚Jsi snad sociálně slabý nebo Rom, že se neočkuješ?‘ Opravdu, Reportéři ČT je sbírka socialistů, co se jen tak nevidí, a žijí ve vlastní bublině,“ prohlásil kandidát do Sněmovny.

Otázku „Proč máme u nás k návratu do normálního života daleko?“ položili Reportéři ČT i na facebooku v rámci upoutávky na pořad.

A dostalo se jim odpovědi od imunologa Jiřího Šinkory: „Protože máme zdravý rozum, milá ČT.“ A posléze doplnil: „Proč bych se očkoval, když to mám zasebou?“

Přidala se také advokátka Jana Zwyrtek Hamplová. Podle které se jedná o manipulačnít text. „Není normální taková hysterie kolem jednoho viru. O plošném očkování nemluvě.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…