Usekli hlavy ženám

30.06.2015 11:32

Server Akutálne.cz přinesl zprávu, podle které radikálové z Islámského státu poprvé vykonali popravu stětím hlavy i na ženách. Prý kvůli čarodějnictví.

Usekli hlavy ženám
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Dvě civilistky byly zavražděny stětím hlavy spolu se svými manžely v provincii Dajr az-Zaur na východě Sýrie pro obvinění z čarodějnictví. IS tuto brutální metodu doposud používal výhradně na muže. S odvoláním na Syrskou observatoř pro lidská práva (SOHR), která válku v Sýrii monitoruje z exilu, o tom informovala agentura Reuters.

„Lidé z IS jim usekli hlavu v provincii Dajr az-Zaur a je to poprvé, co SOHR zdokumentovala, že byly tímto způsobem zabity ženy,“ sdělil Reuters Ramí Abdar Rahmán, šéf SOHR. Ten organizaci v současné situaci v Sýrii monitoruje s pomocí informátorů z Londýna.

Useknutí hlavy je v Islámském státě, který ovládá značnou část Sýrie a Iráku, běžným trestem i za malé prohřešky proti nejpřísnějšímu výkladu islámu, jejž tato teroristická organizace vyznává. Tímto způsobem radikálové připravili o život kolem tří tisíc lidí, přičemž téměř dva tisíce popravených byli civilisté.

Teroristická organizace Islámský stát má kořeny svého působení v irácké al-Káidě. Nejvíce jejímu současnému vzestupu ale nahrál nejprve vpád a následné stažení USA z Iráku, a poté i občanská válka v Sýrii, kde Západ podporuje svržení režimu Bašára Asada.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…