Usoudíme mu zadek, napsal Rittig o žalobci. Takto mu to vrátila Bradáčová

29.03.2014 8:33

Vrchní státní zástupkyni Lence Bradáčové pravděpodobně došla trpělivost a spolu se žalobcem Adamem Borgulou se ohradili proti způsobu vedení obhajoby plné útoků ze strany Ivo Rittiga. „Veškerá podání budou posouzena podle příslušných právních předpisů. Obecně lze zmínit, že i způsob vedení obhajoby má své mantinely,“ cituje MF Dnes Bradáčovou s tím, že i žaloba má své možnosti.

Usoudíme mu zadek, napsal Rittig o žalobci. Takto mu to vrátila Bradáčová
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Ivo Rittig je obviněn z praní špinavých peněz a podle MF Dnes začal se žalobci otevřeně bojovat. Zatímco doposud nechával dění kolem sebe bez komentáře, tak v minulém týdnu změnil taktiku. MF Dnes píše o jeho ostrých vyjádřeních na Twitteru a také o jeho webu vasesvoboda.cz, kde Rittig spustil svůj nový „projekt“ nazvaný bez okolků Rittig – Válka s Bradáčovou.

V případu jízdenek pro pražský dopravní podnik se jedná o podezření vyvádění peněz do zahraničí a praní špinavých peněz. Rittig se na Twitteru už v pondělí nechal slyšet, že se nehodlá jen tak podvolit krokům žaloby. „My se zlomit nedáme. Ale nezákonně zavírat každý druhý den taky ne…“ Na síti Rittig také napsal, že se svými právníky hodlá žalobci Borgulovi „usoudit zadek“. „Dneska dobrej golf, zítra porada s právníky, jak mu usoudíme zadek,“ napsal například Rittig o svých plánech.

I obhajoba má své mantinely

Podle deníku byl důvodem změny taktiky Rittigových advokátů fakt, že státní zástupce Adam Borgula učinil rozhodnutí, na jehož základě byli Rittig a další obvinění znovu zadrženi a následně propuštěni. „Není to jediná nezákonnost v tomto řízení, ale nejvíc do očí bijící,“ uvedla prý Rittigova advokátka Karolína Babáková. „Považujeme ho za zneužití pravomoci státního zástupce a značně nepřiměřený zásah,“ cituje MF Dnes advokátku.

Ale na ofenzivu na Twitteru a webu se už ozvali žalobci a dali jasně najevo své stanovisko. „Aktuálně pokračuje vyšetřování předmětné trestní věci a případných okolností nasvědčujících důvodné obavě z naplnění některého z vazebních důvodů - státní zástupce zváží podání nového návrhu na vzetí do vazby,“ uvedl pro MF Dnes dozorující žalobce Borgula.

„Veškerá podání budou posouzena podle příslušných právních předpisů. Obecně lze zmínit, že i způsob vedení obhajoby má své mantinely,“ cituje MF Dnes Bradáčovou. Ta prý nechce případ dále komentovat.

Rittigova advokátka MF Dnes potvrdila, že jsou připraveni podniknout proti žalobců konkrétní kroky. „Čekají nás žádosti o náhradu škody, trestní oznámení na žalobce Borgulu pro zneužití pravomoci a žádost o provedení dohledu nad spisem,“ řekla Babáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…