Úspěch společnosti Kapsch při zavádění digitálního systému GSM-R na železničních tratích

11.12.2015 12:12

Náměstek ministra dopravy Milan Feranec ocenil kvalitu a dodržování termínů. Správa železniční dopravní cesty zavedla digitální rádiový systém GSM-R na tratích Praha – Králův Dvůr, Praha – Benešov a Praha – Lysá nad Labem a na objízdné trase 1. tranzitního železničního koridoru v traťovém úseku Kolín – Havlíčkův Brod – Křižanov – Brno.

Úspěch společnosti Kapsch při zavádění digitálního systému GSM-R na železničních tratích
Foto: Kapsch
Popisek: Kapsch

Slavnostního ukončení obou staveb, které významně přispějí k bezpečnosti železniční dopravy, se zúčastnil také první náměstek ministra dopravy Milan Feranec. Projekt pokrývání klíčových českých tratí technologií GSM-R ocenil jako jeden z nejlepších v dopravní oblasti při čerpání evropských dotací. Chválil především dodržování realizačních termínů, kvalitu a minimální reklamace. Kromě Kapsche se na pracích podíleli jako subdodavatelé i ČD Telematika nebo AŽD. 
 
„Výstavba sítě GSM-R je klíčová zejména z provozních důvodů, v konečném důsledku však její přínosy pocítí i cestující. Díky ní totiž dojde nejen ke zjednodušení, ale také ke zrychlení železničního provozu, a to zejména mezinárodního,“ prohlásil generální ředitel SŽDC Pavel Surý. 
 
GSM-R (Global System for Mobile Communications – Railway) je mezinárodní standard bezdrátové komunikace určený pro železniční aplikace. Projekty pokryly zmíněné tratě signálem GSM-R v kvalitě, která odpovídá mezinárodnímu standardu EIRENE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…