Ústecký ODSák: Až v roce 2029 se očistíme od komunismu. Je to psáno i v Bibli

10.04.2013 12:30

Tentokrát je jazyk oblastního předsedy ústecké ODS opravdu barvitý. V době, kdy spolu se zlínským písničkářem a bouřlivým bojovníkem proti komunistickému režimu Ziggym Horváthem přímo v centru Ústí nad Labem uspořádali akci Vzpomínkový týden na Karla Kryla, mluví o tom, kdy tuhle generaci čeká očista.

Ústecký ODSák: Až v roce 2029 se očistíme od komunismu. Je to psáno i v Bibli
Foto: Karel Pešek
Popisek: Radim F. Holeček

Kdo zná bibli, může kontrolovat, jak dobře ji zná šéf ústecké ODS Radim F. Holeček. Tenhle politik od svého únorového zvolení do čela okresní organizace ODS nešetří aktivitou, protikomunistickou propagandou a pořádně ostrým jazýčkem. Jinak tomu není ani tento týden, který zahájil spolu se svými soukmenovci na Lidickém náměstí v Ústí nad Labem. Vzpomínkové koncerty připomínají výročí narození jednoho z výrazných představitelů československého protikomunistického protestsongu Karla Kryla. Jde o součást iniciativy sdružené v platformě Bez komunistů.cz.

„Sjezdu ČSSD jsme poslali výzvu, na níž ČSSD vůbec neodpověděla. Je proto na místě zeptat se jich znovu, jak to myslí s komunisty. Na sjezdu si odhlasovali Bohumínské usnesení, které jim jakoukoliv spolupráci s komunisty zapovídá, zároveň ale vesele vládnou s komunisty v krajích,“ uvádí aktuální informace Radim F. Holeček s tím, že Ziggy Horváth na „krylovské šňůře“ připomíná například nejen „Bratříčka, který nezavřel vrátka“. Po Ústí nad Labem a Praze se ve středu 10. dubna v 16 hodin pokračuje v Českých Budějovicích  na náměstí  Přemysla Otakara II. Koncertu předchází od 15 hodin „Bohumínský happening“ na Lannově třídě.

Hlavní hrozbou je potěr

Zda se něco vyřeší nebo se někdo chytne za nos, těžko říct. Komunisté ve vládě některých krajů nejsou podle Holečka malým problémem. Podle něj si demokratický systém mnohem lépe poradí s kmotry a mafiány než s komunisty. „Hlavně s neokomunisty, s potěrem, co nezažil totalitu a teď slyší doma nezaměstnaného tátu pět ódy na to, jak měl veget prácičku a pivko za korunu šedesát a sekanou za tři. To je hrozba!“ napsal na svůj facebookový profil.

Očistu čekejme za 16 let

Pro ty, kteří poukazují, že kmotři a mafiáni nezmizeli ani 23 let po revoluci, má vzkaz: „Víte, proč Bůh nechal bloudit lidi v poušti čtyřicet let? Až třetí generace se od toho očistí! Od roku 89 mi to vychází na rok 2029.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…