Útočník v Paříži identifikován. Je to rodilý Francouz. K zatčení došlo i v Německu

14.11.2015 15:16

Francouzské zdroje hlásí, že byl identifikován jeden z útočníků. Francouzská policie dál pátrá po černém automobilu Seat, který může mít souvislost s útokem. Pokud lidé vozidlo spatří, v žádném případě se lidem nedoporučuje se mu přibližovat. V Německu byl zatčen občan Černé Hory. Údajně vezl zbraně a výbušniny do Francie.

Útočník v Paříži identifikován. Je to rodilý Francouz.  K zatčení došlo i v Německu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předvánoční Eiffelovka

Britský server BBC přináší informace o tom, že francouzské bezpečnostní složky pátrají po automobilu Seat s cizí státní poznávací značkou GUT 18053. Tento vůz může mít určitou souvislost s pátečním teroristickým masakrem v Paříži. Lidem se proto nedoporučuje, aby se k vozidlu přibližovali.

Česká televize k tomu dodává, že jeden z útočníků byl identifikován. Podle všeho šlo o francouzského radikála, jenž byl v hledáčku tajných služeb. Dalších sedm teroristů zatím nebylo identifikováno. Zmíněné auto mělo být přihlášeno k registraci v Belgii a objevily se také informace o tom, že bavorská policie zatkla jednoho muže, neboť mohl být v minulosti v kontaktu s útočníky.

„Podle rozhlasové stanice Bayerischer Rundfunk šlo o jednapadesátiletého občana Černé Hory, který mířil do francouzské metropole. V autě měl mít profesionálně vytvořenou skrýš, ve které bylo několik střelných zbraní, munice a několik kilogramů trhaviny TNT,“ hlásí ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…