Útok na Zdeňka Bakalu. Ohrožen je i Bohuslav Sobotka, uvádí server

03.08.2015 11:21

Uhlobaron Zdeněk Bakala již zdaleka nemá tak neotřesitelnou pozici, jak byl zvyklý. V současné době na něj útočí slovenský finančník Pavol Krúpa. Informaci přinesl server Echo24.cz.

Útok na Zdeňka Bakalu. Ohrožen je i Bohuslav Sobotka, uvádí server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Krúpa, který v současné době šéfuje skupině Arca Capital, se totiž prý rozhodl skupovat akcie a dluhopisy zadlužené firmy NWR, která ovládá černouhelné doly OKD. Podle všeho chce tak získat vliv na vedení společnosti a případně jej zažalovat. Podle týdeníku Euro chce Krúpa v NWR dosáhnout pětiprocentního podílu a mít tak možnost svolávat mimořádnou valnou hromadu. Tím chce otevřít „podezřelé okolnosti doprivatizace OKD nebo slavného úpisu akcií NWR“, píše server Echo24.cz.

„To se dá těžko přeložit jinak než jako otevřený útok na Bakalu, jenž by se bez ovládnutí dolů a prodeje akcií nadřazené společnosti pohyboval v žebříčcích boháčů mnohem níže. A ohrožený se může cítit také premiér Bohuslav Sobotka, který před více než deseti lety asistoval při přihrávce OKD Bakalovi,“ konstatuje server.

Kolem celé situace se samozřejmě již vyrojila spekulace, že Krúpa je vykonavatelem v cizím zájmu. „Jako pravděpodobný ‚beneficient‘ takové akce se logicky nabízí ministr financí Andrej Babiš,“ konstatuje server s tím, že předseda ANO se nedávno do svých kolegů ve vládě pustil, že jdou Bakalovi na ruku, když prosazují předčasné důchody pro horníky. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…