Útok na číšníka: Policie nejprve zadržela špatnou skupinu cizinců. Nyní popsala proč

16.05.2018 21:21

Při pátrání po útočnících, kteří 21. dubna brutálně napadli číšníka v centru Prahy, jenž utrpěl vážná poranění, nejdříve policie omylem zadržela jinou sedmičlennou skupinu. Následně se proto zadrženým mužům omluvila a situaci vysvětlila, ti prý to pochopili. Policie situaci dodatečně popsala na svém webu. „S policisty si muži s úsměvem podali ruce, a dokonce se s nimi na památku vyfotili,“ dodal policejní mluvčí Jan Daněk.

Útok na číšníka: Policie nejprve zadržela špatnou skupinu cizinců. Nyní popsala proč
Foto: Repro Youtube
Popisek: Cizinci kopou do pražského číšníka

V reakci na informace v médiích pražská policie uvedla, že po zveřejnění případu dostala celou řadu poznatků k pachatelům a o místě jejich výskytu. Jeden z nich byl však mylný, což ale policisté v samotném prvopočátku nemohli tušit. „Na jednom z hotelů zadrželi skupinu cizinců, kteří odpovídali popisu, ale jak se následně ukázalo, hledaní pachatelé to nebyli,“ upřesnila ve svém vyjádření.

Zadrženým mužům se prý policisté omluvili a celou situaci vysvětlili. „Ukázali jim video z napadení číšníka a vysvětlili, že šlo o nebezpečné pachatele, kteří byli fyzicky dobře disponovaní, provozující bojové sporty, a proto bylo rozhodnuto o jejich zadržení za využití pořádkové jednotky,“ uvedla s tím, že na recepci hotelu navíc nebylo možné ověřit jejich totožnost, protože tam k tomu neměli potřebné podklady. Zmiňované zadržení mužů proto proběhlo ve spolupráci se zaměstnanci, kteří hotelové pokoje otevřeli.

Po omluvě a vysvětlení muži celou situaci podle slov policie pochopili. „S policisty si s úsměvem podali ruce, a dokonce se s nimi na památku vyfotili. Také byli informováni, jakou cestou si mohou případně podat na jednání policie stížnost, to ještě na místě odmítli,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk a dodal, že ačkoliv do současné doby pražská policie žádnou oficiální stížnost neobdržela, postup policistů kontrolní orgány prověřují. O celém zákroku byl prý informován také státní zástupce a policisté komunikovali i s ambasádou.

  • Původní zdroj ZDE

Dopadení skutečných pachatelů ohlásila policie po dalších dvou dnech od útoku. Pět ze sedmi zadržených mužů kriminalisté obvinili, zbylí dva se prý snažili při potyčce situaci uklidnit a byli propuštěni. Nyní jsou z obviněných dva ve vazbě a policie je stíhá pro těžké ublížení na zdraví. Zbylé tři již soud potrestal trestním příkazem, osmiměsíční podmínkou a na pět let je vyhostil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…