Útok v Bruselu: Chytili třetího teroristu, hlásila média. Policie to odmítá

23.03.2016 13:22

Belgické policii se v Anderlechtu podařilo údajně zadržet Najima Laachraouia, který je považován za třetího útočníka z letiště v Bruselu. Posléze však vyšlo najevo, že zadrženým nebyl on, nýbrž někdo jiný. Informuje The Telegraph.

Útok v Bruselu: Chytili třetího teroristu, hlásila média. Policie to odmítá
Foto: wikipedia
Popisek: Belgická vlajka.

Zpravodajské služby usuzují podle kamerových záznamů z bruselského letiště, že Najim Laachraoui je třetím z útočníků zodpovědných za bombové útoky v Bruselu. Prvními dvěma jsou bratři Khalid a Brahim al Bakraoui, kteří se údajně odpálili, Laachraouiho policie stále hledá.

V průběhu středečního dopoledne se však objevily zprávy o jeho dopadení v Anderlechtu. Údajně jej totiž v jednom z domů na předměstí našla speciální policejní jednotka. Informovala o tom belgická média.

Následně však policie zprávy o jeho dopadení dementovala. Dva ozbrojení policisté sice zatkli muže v Anderlechtu, nejednalo se však o Laachraouiho, ten je tedy zřejmě stále na útěku.

Celý text zde

Laachraoui je mimo jiné hledán i ve spojitosti z pařížskými útoky, ke kterým došlo loni v listopadu.

Po útocích byl v Belgii ze strachu o bezpečnost o den přeložen soud se Salahem Abdeslamem, který se podílel na teroristických útocích v Paříži.

Podle zpráv The Telegraph byli během bruselských útoků zraněni i tři úředníci Evropské komise, kteří museli být převezeni do nemocnice.

Zároveň panují obavy z toho, že byla narušena statika jedné z budov náležících evropským úřadům, a to vinnou výbuchu v nedaleké stanici metra. V té se úředníci zabývají jednotnou zemědělskou politikou EU.

„Kontrolujeme statiku budovy, zda exploze poškodila její základy, či nikoliv,“ uvedla jedna z úřednic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…