Uvolněte 675 milionů dolarů. Světová zdravotnická organizace bije na poplach

22.02.2020 13:38

Zatímco Čína hlásí pomalejší růst nakažených koronavirem, mimo pevninskou Čínu počty nakažených stoupají. Nové případy hlásí Jižní Korea, Írán, Japonsko, ale i Itálie. Světová zdravotnická organizace bije na poplach.

Uvolněte 675 milionů dolarů. Světová zdravotnická organizace bije na poplach
Foto: Repro Youtube
Popisek: Varování čínské sestry ohledně infekce koronavirem

Agentura Reuters oznámila, že Čína hlásí prudký pokles počtu lidí, kteří zemřeli po onemocnění novým koronavirem, Zpomalil se i nárůst počtu nových nemocných. Zatímco ve čtvrtek se objevilo 899 nově nakažených, v pátek už to bylo jen 397. Mimo nejohroženější provincii Chu-pej to bylo jen 31 případů.

Jenže současně s tím se v Jižní Koreji zdvojnásobil počet nemocných. Další deset případů hlásí i Írán, Libanon a dokonce i Itálie. V Jižní Koreji je nyní nakaženo na 433 osob a počet nemocných může ještě prudce narůst, protože kostel v místě, kde se nachází nejvíc nemocných, navštěvovalo obrovské množství lidí a až 1000 lidí vykazuje příznaky onemocnění. Počty nemocných rostou i v Japonsku a pomalu narůstají obavy, zda bude skutečně možné v Tokiu letos uspořádat letní olympiádu.

Koronavirus se rozšířil už do 26 zemí. Mimo pevninskou Čínu zemřelo 13 lidí. Ve světě proto roste neklid.

Generální ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Tedros Adhanom požádal o uvolnění 675 milionů dolarů na boj s nemocí. Na sociální síti Twitter napsal, že ho znepokojuje výskyt nových ohnisek nemoci bez jasného napojení na Čínu. „Stále máme šanci nemoc zadržet,“ oznámil do světa. Ale je prý třeba jednat rychle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…