Už na to můžeme legálně skočit, pochlubil se Vondráček

19.02.2024 16:29 | Monitoring

V pražském baru U Černé ovce bylo v těchto dnech pořádně veselo. Symbolicky kvůli beranovi ve svém znaku zde totiž Svobodní slavili své 15. narozeniny.

Už na to můžeme legálně skočit, pochlubil se Vondráček
Foto: Archiv PL
Popisek: Svobodní slavili své 15. narozeniny.

Politická strana, která kdysi vznikla jako reakce na odklon tehdejší Občanské demokratické strany od pravicového programu, teď může opět překvapit. V červnu nás totiž čekají volby do Evropského parlamentu, v rámci kterých jsou Svobodní dlouhodobě nejvíce konzistentní a představují ty, kteří odmítají Green Deal, omezování práva veta či povinné zavedení jednotné společné měny euro. 
 
 
„Bylo příjemné sledovat, jak moc naše strana vyrostla od doby, kdy jsem před čtyřmi lety poprvé jako předseda slavil její narozeniny. Tehdy byla strana v těžké pubertě a nevypadalo to s ní vůbec dobře,“ zavzpomínal Libor Vondráček, předseda Svobodných a zároveň také lídr do letošních eurovoleb. 
 
„Dnes je kus cesty za námi a větší kus před námi. Strana opravdu dospěla, což bude vidět i na čtvrteční tiskovce,“ avizoval Vondráček velkou tiskovou konferenci, která se uskuteční 22. února a na které Svobodní představí nejen to, kdo bude s beranem na triku kandidovat do Evropského parlamentu, ale také s jakým programem a cílem. 
 
„Pomyslné dosažení zletilosti je sice teprve před námi, ale už dnes na to můžeme legálně skočit a s vaší podporou se z toho pro naši zemi ještě letos narodí něco velkého,“ dodal odhodlaně Libor Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…