Už se deru do účtárny. Hana Lipovská provětrala útroby Kavčích hor a už to leze

03.09.2020 8:47

Ekonomka Hana Lipovská jako radní ČT nezahálí a pokračuje ve své aktivitě týkající se kontroly hospodaření ČT. Na to konto od generálního ředitele České televize Petra Dvořáka obdržela výsměšný dopis, v němž ji zve na prohlídku úseků veřejnoprávní televize, jako jsou například hasiči ČT. Výroba chladu a další. Lipovská spolu s celým zněním Dvořákova psaní zveřejnila na Facebooku i svou reakci. „Věřím, že se se stejnou vstřícností setkám, pokud budu chtít navštívit třeba útvar financí,“ píše ekonomka.

Už se deru do účtárny. Hana Lipovská provětrala útroby Kavčích hor a už to leze
Foto: archiv H. Lipovská
Popisek: Hana Lipovská

Dvořák v úvodu dopisu adresovaném přímo do rukou Lipovské děkuje za její účast na prohlídce, kterou s kolegy připravili jako názornou ukázku toho, jak vypadá Česká televize po technické a provozní stránce. „Kolegové, kteří exkurzi zajišťovali, mě v této souvislosti informovali o vašem zájmu představit další úseky, na které se nedostalo,“ uvádí radní ČT generální ředitel ČT.

Dále podotýká, že byl rovněž informován o opakovaném zájmu Lipovské diskutovat vybrané činnosti České televize s konkrétními pracovníky. „Na takovu diskusi s celou radou nebo pověřenými radními jsme připravení a rádi je seznámíme s podrobnějšími informacemi buď formou pokračování exkurze, nebo společného pracovního zasedání,“ pokračuje Dvořák.

„V případě zájmu o návštěvu dalších úseků České televize se prosím s důvěrou obracejte na můj sekretariát, aby bylo možné vše náležitě zajistit,“ zní jeho vstřícná slova.

Následně Lipovské navrhuje prohlídky jí zatím neprobádaných úseků ČT: hasiči ČT, výrobna chladu, velín elektro, IT serverovny, strojovna vzduchotechniky, EPS ústředna a její činnost, probíhající investice a další.

Lipovská svou odpověď zveřejnila na svém Facebooku s nadpisem „už se deru do účtárny“.

„Dnes dopoledne jsem se zúčastnila části jednání dozorčí komise, která je poradním orgánem Rady České televize ve věcech kontroly hospodaření ČT. Považuji taková setkávání za velmi užitečná,“ předesílá ekonomka.

Co se týká samotného dopisu, který obdržela od generálního ředitele ČT, překvapuje ji, že navzdory osobnímu oslovení ji objevil na sociálních sítích a že ji mimo jiné zve do „provozního úseku hasiči ČT“.

„Věřím, že se se stejnou vstřícností setkám, pokud budu chtít navštívit třeba útvar financí,“ dodává.

„Děkuji Vám za Váš dopis ze dne 31. srpna 2020 a Vašim kolegům i touto cestou upřímně děkuji za zprostředkování velmi zajímavé prohlídky vybraných prostor budovy České televize, zejména pak jejího technického zázemí,“ píše radní ČT Dvořákovi ve své reakci.

Tato prohlídka pro ni byla prý velmi zajímavá. „Byla totiž podnětným doplněním všemožných vyjádření a dokladů, které se ke mně nyní dostávají. Dokreslila též rozhovory, které vedu s různými zaměstnanci a blízkými spolupracovníky ČT. Jsem jim za jejich aktivní a otevřené podněty a připomínky velmi vděčná,“ pokračuje Lipovská.

„Jako člen Rady ČT nechci narušovat chod ČT. Ráda proto budu i nadále využívat nabídky k neformálním setkáváním s jednotlivými zaměstnanci České televize včetně členů managementu, k diskusím a ke konzultacím, které nebudou zasahovat do pracovní doby a především do fungování zázemí ČT,“ píše s tím, že Dvořákem naplánovanou dodatečnou exkurzi pro Radu ČT opět kdykoli se zájmem absolvuje.

„Těším se, že tak jako se podle Vaší laskavé nabídky mohu s důvěrou obrátit na Váš sekretariát, abych se seznámila s provozními úseky hasiči ČT, výrobna chladu nebo strojovna vzduchotechniky, budu se na Váš sekretariát moci s důvěrou také obrátit, abych se detailně seznámila též s útvary generálního ředitele ČT: korporátní vztahy a komunikace, obchod a reklama, vývoj pořadů a programových formátů, program, výroba, marketing a nová média, finance,“ vyjmenovává ekonomka, o jaké prohlídky má největší zájem.

„Vážený pane řediteli, ode dne zvolení do funkce člena Rady ČT jsem byla příjemně překvapena a upřímně potěšena nejen ochotou, ale zejména vlastní iniciativou jednotlivých pracovníků a spolupracovníků České televize, kterým stejně jako mně záleží na účelném a hospodárném využívání finančních zdrojů a majetku veřejnoprávního média. Vážím si toho, že mě s jednotlivými oblastmi fungování České televize ochotně seznamují, a pevně věřím, že díky těmto konzultacím budu moci přispět k tomu, aby Česká televize plnila svou službu veřejnosti tak, jak jí ukládá zákon,“ zakončuje Lipovská své psaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…