V ANO to taky jednou praskne, tuší topkař z pražského magistrátu. Zato u nich už je prý čistý vzduch

23.10.2014 18:56

V pražském ANO to prý praskne. Předseda zastupitelského klubu TOP 09 a nezávislí na radnici hlavního města Václav Novotný má za to, že v tuto chvíli nejsilnější uskupení v Praze - ANO - není zcela jednotné. Lidé se málo znají a na rozpory mezi nimi jednou dojde. Pokud to bude v době, kdy bude ANO řídit Prahu, městu to neprospěje. Zcela jednotná podle jeho názoru není ani Trojkoalice. Zato v TOP 09 se prý pročistil vzduch.

V ANO to taky jednou praskne, tuší topkař z pražského magistrátu. Zato u nich už je prý čistý vzduch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

V rozhovoru pro server ihned.cz vyjádřil Novotný názor, že se zastupitelský klub ANO rozhádá. „Myslím, že to je téměř jisté. Jestliže ti lidé nevycházejí z toho, že se předtím dvacetkrát pohádali o tom, jak to má být, nevedli nad tím žádnou diskusi, tak se jim to nutně časem stane. A jestli sestaví koalici, pak to bude dramaticky pozdě. Nespojuje je nic jiného, než že byli nějakým způsobem vybráni na kandidátku,“ poznamenává. Zcela jednotná podle jeho názoru není ani Trojkoalice tvořená lidovci, Zelenými a Starosty a nezávislými.

Hudeček si primátorování odtrpěl

Jako člen vyjednávacího týmu za TOP 09 proto stále nevzdává snahu sestavit koalici bez ANO. V jejím čele by podle dnešních představ stanul primátor z ČSSD. TOP 09 v tuto chvíli nemá kandidáta na primátora. Pokud by ho měla vybrat, povede o tom debatu. Pražští občanští demokraté se už podivovali nad tím, proč TOP 09 nabídla primátorský post v Praze právě sociální demokracii, když ta skončila ve volbách až pátá. Novotný to vysvětluje tím, že je třeba ČSSD motivovat k jednání s jinými subjekty, než je ANO.

Novotný navíc dodává, že být primátorem není právě nejsnazší. Tomáš Hudeček si to podle jeho názoru odtrpěl. Pozice nejmocnějšího muže ve městě je sice spojena s pravomocemi, ale bez patřičné opory v Radě města a v zastupitelstvu primátor stejně mnoho nezmůže. Novotný zdůrazňuje, že řízení města je kolektivní práce.

„Tomáš si to strašně odtrpěl. Ztratit ksicht ve prospěch veřejnosti, ztratit možnost jít kamkoliv a být neznámý, je zoufalá oběť. Teď jsme dali nabídku sociální demokracii a myslíme ji vážně. Co bude dál, nikdo nemůže vědět. Pokud to nevyjde, tak se k tomu samozřejmě budeme muset vrátit. Můžeme být i těmi, kteří budou aktivně vyjednávat, a budeme si muset kandidáta na primátora ujasnit,“ uvedl.

V rozhovoru také zdůraznil, že klub TOP 09 a nezávislých si svými vnitřními spory už prošel, vyjasnil si je a v tuto chvíli lze s čistým svědomím říci, že má 16 členů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…