V Americe pouta a pistole, v Německu silný motor. A výtlem. Přilepovací aktivisté ale slibují velkou „baštu“

28.08.2023 21:19 | Monitoring

Řidičům v bavorské metropoli Mnichov ruply nervy, když zde v pondělí zkolabovala doprava kvůli aktivistům hnutí Poslední generace, kteří bránili silničnímu provozu na jedné z nejvytíženějších komunikací ve městě. Někteří se s aktivisty nepárali, nabrali je na kapotu a šlápli na plyn, uvádí týdeník Focus.

V Americe pouta a pistole, v Německu silný motor. A výtlem. Přilepovací aktivisté ale slibují velkou „baštu“
Foto: Twitter,
Popisek: Klimatičtí aktivisté naskakují v Mnichově na kapotu auta rozčíleného řidiče, kterého blokují v dopravě

Aktivisté skupiny Poslední generace v pondělí ráno zablokovali silnice v Mnichově, a výrazně tak narušili dopravu v dopravní špičce.

Netrpěliví řidiči pokračovali v jízdě, i když demonstranti s transparenty seděli na silnici před jejich auty a odmítali se hnout z místa.

Komplikovaná byla situace především na městském okruhu směrem na Innsbruck. Vytočení řidiči pak začali z aut vylézat a snažili se aktivisty ze silnice odtáhnout. Když pak začala vozidla uvolněným prostorem  projíždět, další aktivisté se opět snažili, aby jejich vozidla zastavili, uvedl web Focus.

Někteří aktivisté si lehali před kola aut, jiní dokonce začali naskakovat na kapoty aut, až se jeden řidič vytočil natolik, že v jízdě pokračoval i přesto, že měl na svém autu doslova přilepené aktivisty.

 

 

Policie se na místě snažila protesty rozehnat. Rozčilení řidiči také tahali aktivisty ze silnice, aby se dostali dopředu.

Skupina Poslední generace oznámila, že chce před veletrhem mobility IAA, který se koná na začátku září, proměnit Mnichov v „protestní baštu“. Policie tyto rušivé akce vyšetřuje mimo jiné pro podezření z nátlaku a porušení shromažďovacího zákona.

Petr Štěpánek ukázal, jak rázně proti klima aktivistům bránícím silniční dopravě zasahují američtí policisté, na jednom z videí je vidět, jak na ně najíždějí svými auty, poté je policisté s namířenou pistolí okamžitě zakleknou a nasazují pouta. „Proč to naše policie nedělá také tak?“ táže se.

Jako recese se šíří i vtipné video s jehovisty, kteří klimatického aktivistu přilepeného k silnici tak viděsí, že se sám snaží utéct. „Použijte svědky Jehovovy proti klimatickým nálepkám. Nejlepší nápad za dlouhou dobu,“ stojí v popisku videa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …