V Brně už bez ANO upekli nového hejtmana. Mladý „jiný“ lidovec s přírodou na tričku

03.10.2020 20:51

„Lidé si o politice myslí, že je to jen špína a stoka,“ představil se před volbami mladý lidovec v pořadu Luboše Xavera Veselého. Teď si Jan Grolich navlékne v Jihomoravském kraji hejtmanský řetěz díky dohodě KDU-ČSL, ODS, STAN a Pirátů proti vítězi voleb.

V Brně už bez ANO upekli nového hejtmana. Mladý „jiný“ lidovec s přírodou na tričku
Foto: Repro Facebook Jan Grolich
Popisek: Jan Grolich (KDU-ČSL)

V Jihomoravském kraji, stejně jako v minulých volbách, vyhrálo volby hnutí ANO. Získalo 19,78 procenta hlasů a druhou KDU-ČSL porazilo o čtyři procenta.

Podle informací České televize by vítězné hnutí ANO mělo být obejito dohodou ostatních stran. Koalici lidovců, ODS, Pirátů a STAN by z pozice hejtmana měl vést Jan Grolich z KDU-ČSL.

Šestatřicetiletý hejtmanský kandidát lidovců si buduje image politika nové generace. Na plakátech pózoval s heslem „Grolich je jinej“ a kampaň tento venkovský starosta absolvoval v tričku „Make příroda great again“.

Opakuje se tak situace z komunálních voleb v Brně před dvěma lety, kdy vítězné hnutí ANO vyšachovala široká koalice pod vedením političky ODS Martiny Vaňkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…