V ČSSD se bude propouštět. Na zaměstnancích chce strana ušetřit 19 milionů

29.03.2019 11:12

Sociální demokraté musí šetřit. Český rozhlas hlásí, že Lidový dům bude propouštět. Na platech zaměstnanců hodlá ušetřit 19 milionů korun.

V ČSSD se bude propouštět. Na zaměstnancích chce strana ušetřit 19 milionů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Roman Onderka a Jan Hamáček- nový vedoucí tandem ČSSD

Jednotlivé politické strany plní svou zákonnou povinnost a zveřejňují zprávy o svém hospodaření. Ukázalo se tak například, že v pluse se v loňském roce ocitlo hnutí Starostové a nezávislí, zatímco v minusu skončila ČSSD. Sociální demokraté tak budou muset šetřit.

Martin Starec, jenž má na starosti hospodaření strany, tvrdí, že bude nutné ušetřit 19 milionů korun. „V letošním roce počítáme s náklady 35 milionů korun, což je o 19 milionů méně, než bylo v roce 2018. Na počtu zaměstnanců se to samozřejmě projeví jejich snížením,“ řekl Starec.

Předseda strany Jan Hamáček doplnil, že jednotlivým organizacím vedení stran nemluvilo do toho, na čem přesně mají šetřit. Bylo jim pouze uloženo, že musí šetřit, ale je na nich, kde najdou úspory. „My jsme nemluvili do toho, kolik lidí mají mít na krajích a okresech. My jsme pouze řekli, jaký je finanční strop,“ řekl Hamáček.

V praxi to znamená, že někteří zaměstnanci strany úplně odejdou, jiným bude přislíbeno, že mohou zůstat, ale za nižší plat. V jihočeské ČSSD prý např. skončilo pět ze sedmi stranických tajemníků.

Za loňský rok ČSSD vykázala ztrátu 33 milionů korun, ačkoli doufala, že skončí s rozpočtem vyrovnaným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…