V Chersonu se zřítil klíčový most pro ústup. Důvody nejsou jasné, tvrdí Ukrajina

11.11.2022 13:52

Antonivský most přes řeku Dněpr se zřítil. Uvedla to ukrajinská veřejnoprávní stanice s tím, že není jasné, co kolaps způsobilo. Most ležící v Chersonské oblasti byl již poškozen v minulosti, ruská armáda jej využívala pro stažení z Chersonu.

V Chersonu se zřítil klíčový most pro ústup. Důvody nejsou jasné, tvrdí Ukrajina
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva u Chersonu

Podle ruskojazyčného serveru BBC se ani ruské, ani ukrajinské úřady ke zřícení mostu oficiálně nevyjádřily. Představitel ruské okupační správy Chersonské oblasti Sergej Jelisejev však uvedl, že most nebyl vyhozen do povětří – a je stále ve stejném stavu. Což však neodpovídá záběrům z místa. 

Fotografie totiž ukazují, že došlo ke zřícení několika mostních oblouků. Například na videu pořízeném zaměstnancem ruského provládního listu Komsomolskaja pravda Alexandrem Kocem je vidět propadlou silnici přímo na mostě. Koc pak k tomu uvádí, že most byl pravděpodobně vyhozen do povětří při stahování ruských sil z pravého na levý břeh.

Antonivský most znamenal pro Rusy důležitou zásobovací trasu. Umožňoval jim přístup na okupované území severní časti Chersonské oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…