V Jihomoravském kraji znovu zvítězila ČSSD. Komunisté v závěsu, lidovci třetí

13.10.2012 19:55

V kraji Jihomoravském vyhráli s 27 procenty, tak jako v ostatních devíti krajích, sociální demokraté. KSČM se s 18,5 procenty dostala na druhé místo, lidovci se s 17 procenty oproti předešlému období posunuli o jedno místo níže, na třetí příčku. S mírným náskokem jednoho a půl tisíců hlasů vyhrál v preferenčních hlasech lidovec Stanislav Juránek před předsedou Asociace krajů ČR Michalem Haškem (ČSSD).

V Jihomoravském kraji znovu zvítězila ČSSD. Komunisté v závěsu, lidovci třetí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební komise

Občanská demokratická strana se ve vítězné trojici neudržela. Skončila s 9,2 procenty čtvrtí. TOP09 a Starostové pro Jihomoravský kraj s téměř šesti procenty dosáhli na páté místo.

„Pro ODS se na Jižní Moravě odehrálo Waterloo,“ prohlásil poslanec Michal Hašek s tím, že je velice rád, že jeho strana dostala absolutní počet hlasů. V preferenčních hlasech skončil s 20 tisíci hlasy druhý, hned za Stanislavem Juránkem (KDU-ČSL) s 21,5 tisíci hlasy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…