V Německu kontrolují uprchlíkům genitálie. Co u nás?

07.07.2015 11:22

Server Českápozice.cz přišel se zajímavým zjištěním. Věk migrantů je podle všeho kontrolován rentgenem kostí. Podle Lidových novin se obdobné kontroly dějí i v Česku.

V Německu kontrolují uprchlíkům genitálie. Co u nás?
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Rentgenování záprstních kůstek a zabývání se intimními partiemi. I takové kontroly musí podstoupit běženci v západoevropských zemích kvůli zjištění věku. Mladiství totiž mají větší šanci na azyl. V Česku se prý provádí pouze rentgenologický výzkum. 

„Pokud má Ministerstvo vnitra pochybnosti o věku udávaném žadatelem, pak je žadatel povinen se podrobit lékařskému vyšetření. To se provádí formou rentgenu zápěstních kůstek, což je metoda z lékařského hlediska nejspolehlivější a jen minimálně invazivní,“ uvedla pro LN Hana Malá z tiskového odboru Ministerstva vnitra.

V případě, že žadatel odmítne takovouto zkoušku podstoupit, je s ním zacházeno jako s dospělým. Odchylka výsledku se podle Malé pohybuje v řádu jednoho až dvou let.

Kontroly v Česku jsou podle všeho však šetrnější a méně přísné než v západní Evropě, kde dokonce vyvolávají odpor ochránců lidských práv. V Německu i v Rakousku totiž například kontrolují i genitálie u mužů a u dívek vývoj stavu mléčné žlázy.

Původní text ZDE.

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…