V Praze 4 se rozpadla koalice Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD

20.03.2015 15:23

V Praze 4 se rozpadla koalice. Trojkoalice vypověděla koaliční smlouvu s TOP 09 a ČSSD. Starosta Petr Štěpánek (Trojkoalice) na jednání zastupitelstva bez upřesnění řekl, že byla porušena koaliční smlouva. Podepsána je podle něj nová. Nesdělil ale, s kým ji Trojkoalice uzavřela. Podle TOP 09 je stále platná ta současná, má totiž tříměsíční výpovědní lhůtu. Rozpor dále řeší zastupitelé.

V Praze 4 se rozpadla koalice Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Dosavadní koalice vládla v Praze 4 od listopadu loňského roku. Koalice měla většinu 26 hlasů v 45 členném zastupitelstvu. 
   
Při dnešním jednání zastupitelstva napadli vypovězení koaliční smlouvy zastupitelé TOP 09 a ČSSD. Zastupitel a dosud místostarosta Jan Petr (TOP 09) uvedl, že koaliční smlouva má tříměsíční výpovědní lhůtu, tudíž je možné, že nyní na Praze 4 platí dvě koaliční smlouvy. Štěpánek to nekomentoval. 
   
Ve vedení městské části se nově mají podle informací ČTK spojit Trojkoalice, ODS a část zastupitelů zvolených za ANO vedených zastupitelem Viktorem Janouškovcem - klub ANO se v letos v lednu rozpadl na dvě frakce. Nová koalice by měla mít v 45členném zastupitelstvu většinu 29 hlasů a starostou by měl zůstat nadále Štěpánek. 
   
Na "čtyřce" zvítězilo v říjnových volbách ANO s 21,69 procenta hlasů. Druhá skončila Trojkoalice (KDU-ČSL, Strana zelených a STAN) a třetí místo patřilo TOP 09. Do zastupitelstva se dostaly ještě ČSSD, ODS a Pro Prahu. Koalici nakonec uzavřela Trojkoalice, TOP 09 a ČSSD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…