V Praze je špatná evidence soudních sporů. Někdy se píše i ručně

10.03.2012 13:41

Praha si nechala vypracovat audit kontroly soudních sporů. Ten odhalil příčinu toho, proč magistrát neví o uvalených exekucích například na Karlův most nebo Obecní dům. Některé záznamy se vypisují ručně.

V Praze je špatná evidence soudních sporů. Někdy se píše i ručně
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Chybějící kontrola soudních sporů, to je příčina problémů s exekucemi, kterou odhalil audit na pražském magistrátu. Evidence soudních sporů sice existuje, je ovšem vedena nedbale. Nedá se z ní pořádně vyčíst, v jakém stádiu se spory nacházejí a co z toho pro magistrát vyplývá.

Není pak překvapením, když Praha neví o uvalené exekuci na Karlův most nebo pomník Jana Husa. Jak informuje server Lidovky.cz, některé záznamy v registrech jsou dokonce vedeny pouze ručním zápisem. "...případně je vedena ruční evidence na sekretariátech odborů," stojí prý v auditu.

Audit si Praha nechala vypracovat právě kvůli situacím, jako byla ta z února letošního roku. Městu tehdy hrozilo, že kvůli exekuci nebude moci nakládat se svým majetkem. Přitom šlo o pohledávku na necelých sedm tisíc korun.

Podobná situace nastala i v lednu, tehdy šlo o pochybení magistrátní úřednice, která zapomněla zaplatit dluh ve výši 205.942 korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…