V Praze začíná mezinárodní konference o budoucnosti EU

13.06.2017 6:13

V Praze dnes začíná třetí ročník mezinárodní konference Prague European Summit. Na třídenní akci budou evropští politici diskutovat zejména o problému rostoucí politické radikalizace, o budoucnosti Evropské unie po vystoupení Británie nebo o vztazích EU s Ruskem a se Spojenými státy. Česko budou zastupovat premiér Bohuslav Sobotka a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (oba ČSSD).

V Praze začíná mezinárodní konference o budoucnosti EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Hlavními zahraničními hosty konference budou místopředseda Evropské komise Frans Timmermans a slovenský ministr zahraničí Miroslav Lajčák. V panelových diskusích vystoupí také bývalý italský premiér Massimo d'Alema nebo guvernér České národní banky Jiří Rusnok, píše ČTK.

Konference se v Praze koná od roku 2015. Nejvýraznější politická účast na ní byla loni, kdy se do české metropole sjeli premiéři všech zemí Visegrádské skupiny, kterou tvoří Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Hlavními tématy loňské konference, která se konala krátce před britským referendem o odchodu z EU, byla soudržnost a budoucnost Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …