V Praze začíná šestý ročník festivalu Mene Tekel

20.02.2012 6:26

V Praze v pondělí začne šestý ročník kulturního mezinárodního festivalu proti totalitě, zlu a násilí, který má název Mene Tekel. Široké veřejnosti nabídne týdenní festival mezigenerační výstavní projekt v galerii Karolina či tematické filmy v kině Ponrepo a koncerty Rockem proti totalitě ve Vagonu, kde vystoupí například Garáž, Jasná páka a Visací zámek, píše agentura ČTK.

V Praze začíná šestý ročník festivalu Mene Tekel
Foto: Redakce
Popisek: Koncert Dana Landy

Zájemci se mohou těšit také na debaty, třeba s ženou, která měla kvůli komunistické zvůli pohnutý osud. Do Prahy přijede též čínská disidentka Lu Š-pching či investigativní rakouská autorka Anita Lackendbergerová s dokumentem o životě v gulagu.

Dále se v sobotu bude v objektu Vrchního soudu konat rekonstrukce procesu z padesátých let s letcem Josefem Bryksem.

Festival spoluorganizuje pražský magistrát. Projekt proti totalitě vznikl podle jeho tvůrců jako reakce na nezájem společnosti o osud politických vězňů padesátých let, ale i na absenci výuky o tomto období ve školském systému. Mene Tekel jsou první dvě slova údajného tajemného biblického varování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…