V TOP 09 je dusno. Mezi Štětinou a Pospíšilem létají blesky

16.12.2018 6:58

Europoslanec a místopředseda podvýboru pro bezpečnost Jaromír Štětina odmítá ve volbách v příštím roce obhajovat svou funkci na kandidátce TOP 09. Uvedl to na svém facebookovém účtu. Kritizuje v té souvislosti předsedu TOP 09 Jiřího Pospíšila. Pospíšil jeho rozhodnutí respektuje, Štětinovu kritiku TOP 09 nepovažuje za korektní.

V TOP 09 je dusno. Mezi Štětinou a Pospíšilem létají blesky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jaromír Štětina

„Odmítám kandidovat do Evropského parlamentu za TOP 09 navzdory velké podpoře členů ‚topky‘, jejích krajských i regionálních výborů a svých početných voličů,“ uvedl Štětina. Zachránit stranu by podle něj mohl mimořádný sněm. Podle Štětiny není v lidských silách vykonávat funkci šéfa strany a europoslance. „A nese zodpovědnost za špatné výsledky v posledních obecních a senátních volbách,“ napsal. Nové vedení v čele s Pospíšilem podle Štětiny způsobilo rozkol ve straně.

„Rozhodnutí pana Štětiny nekandidovat v evropských volbách za TOP 09 respektuji, pravděpodobně dostal jinou, z jeho pohledu atraktivnější nabídku. Je nutné upozornit, že pan Štětina není členem TOP 09, do strany nikdy ani přes opakované výzvy nevstoupil, proto mi nepřijde korektní jeho kritika TOP 09 s mnoha nepravdivými výroky,“ reagoval Pospíšil.

 

 

TOP 09 zatím oficiálně neoznámila, jak bude vypadat její kandidátka do Evropského parlamentu. Strana vyjednává o možné spolupráci v evropských volbách s dalšími stranami, o jednáních s TOP 09 před týdnem hovořil v rozhovoru pro ČTK šéf STAN Petr Gazdík. Podle spekulací má o čelný post zájem i Pospíšil poté, co sice letos uspěl v komunálních volbách na kandidátce Spojených sil pro Prahu, ale nestal se pražským primátorem. Volby do Evropského parlamentu se v Česku budou konat 24. až 25. května.

Česko má v EP 21 zástupců. V roce 2014 byli ve volbách zvoleni za TOP 09 a Starosty a nezávislé čtyři poslanci – kromě Štětiny a Pospíšila ještě Luděk Niedermayer a Stanislav Polčák.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…