V USA postřelili republikánského kongresmana, který má blízko k Trumpovi

14.06.2017 18:39

Server deníku Washington Post informuje o tom, že byl postřelen člen Sněmovny reprezentantů, republikán Steve Scalise. V tuto chvíli se zdá, že ho postřelil šestašedesátiletý James T. Hodgkinson z Illinois. Zatím však není jisté, proč Hodgkinson začal střílet.

V USA postřelili republikánského kongresmana, který má blízko k Trumpovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Podle 45. prezidenta USA Donalda Trumpa střelec zemřel díky zásahu policistů. Postřelený republikán byl vážně zraněn, ale nyní je po operaci ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Scalise sedí ve Sněmovně reprezentantů od roku 2008. Trump prý považuje postřeleného politika za svého přítele, modlí se za něj a všechny Američany vyzval, aby mysleli na zraněné, ale také na své blízké.

Kromě kongresmana byli zraněni minimálně další čtyři lidé, mimo jiné i dva zasahující policisté. Strážci zákona jsou prý mimo ohrožení života.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Ke střelbě došlo v Alexandrijském parku, kde veřejní zaměstnanci amerického zákonodárného sboru spolu s kongresmany trénovali baseball. Chystali se na charitativní utkání mezi republikány a demokraty ve čtvrtek večer.

Střelbu vyšetřuje FBI. Hodgkinson měl použít poloautomatickou zbraň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…