V USA se holedbal Havlem, a teď ochotně podepisuje lejstra z Pekingu. Komentátor Kamberský naložil premiéru Sobotkovi

26.03.2016 8:17

Skutečnosti, že dochází k posilování česko-čínských vztahů, si v dnešní rubrice Lidových novin „chlívek“ všímá komentátor Petr Kamberský.

V USA se holedbal Havlem, a teď ochotně podepisuje lejstra z Pekingu. Komentátor Kamberský naložil premiéru Sobotkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výstavka artefaktů ze vzájemného diplomatického styku mezi ČSSR, ČSFR a ČR s ČLR na Pražském hradě

Poukázal na to, že před pár dny proběhl v Parlamentu seminář Zkušenosti pro řízení a rozvoj státu, kde mimo jiné zaznělo: „Věřím, že návštěva Si Ťin-pchinga přispěje k prolomení určitého tabu ve vnímání čínského režimu,“ prohlásil místopředseda Senátu, sociální demokrat Zdeněk Škromach. „Vzestup Číny není hrozbou, ale příležitostí,“ řekl šéf českých komunistů Vojtěch Filip. „Čínský sen je i snem celého lidstva. Všichni lidé sní o šťastném životě. Věřím, že i český lid sní o šťastném životě a lepší budoucnosti,“ konstatoval náměstek ministra Informační kanceláře Státní rady ČLR Guo Weimin.

Asi nezajímavější prý byla na setkání role Jana Kohouta, který se zde objevil jako „poradce prezidenta České republiky a předseda Institutu nové hedvábné stezky v Praze“. Institut existuje pouhý půlrok, poprvé se představil před dvěma měsíci v Senátu.

Závěrem Kamberský připomíná, že před rokem a půl se premiér Bohuslav Sobotka ve Spojených státech hlásil k odkazu Václava Havla. „Teď on a jeho strana bez uzardění podepíší každé lejstro, které přiletí z Pekingu,“ uzavřel Kamberský.

reklama

autor: vam

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…