V ÚSTRu budou pohovory s kandidáty na ředitele a první kolo volby

09.04.2014 6:25

Možná už dnes bude Ústav pro studium totalitních režimů znát jméno svého nového ředitele. V podvečer se zde pořádají osobní pohovory se třemi kandidáty a první neveřejné kolo hlasování.

V ÚSTRu budou pohovory s kandidáty na ředitele a první kolo volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cedule ÚSTR

K osobním pohovorům byli přizváni ti kandidáti, kteří postoupili ze druhého kola konkurzu - francouzská historička Muriel Blaive, bývalý šéf vědecké rady ÚSTR, švýcarský historik Adrian Portmann von Arburg a nynější první náměstek Zdeněk Hazdra.

Členové rady ale budou hlasovat o všech pěti kandidátech, kteří prošli výběrovým řízením. Toho se účastnili i někdejší vedoucí oddělení vydávání osvědčení protikomunistickým bojovníkům na Ministerstvu obrany Viktor Meca a bývalý kontrolor Nejvyššího kontrolního úřadu Karel Světnička.

Šéfem ústavu se stane ten, kdo získá nadpoloviční většinu hlasů všech členů Rady ÚSTRu, to znamená čtyři a více. Pokud nadpoloviční většinu hlasů nikdo nedostane, bude se možná ještě dnes konat druhé kolo volby.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …