V Žatci chtěli odvolat vedení místní teplárny. Prý nám platí za články. Pátrali jsme

01.06.2018 12:21

Jak naši redakci upozornily hned dva zdroje, v tomto týdnu došlo v Žatci, o kterém jsme psali v souvislosti s tamní Teplárenskou, k mimořádnému jednání rady města. Důvodem mělo být podle našich zjištění prokázání údajné spolupráce mezi jmenovanou společností a Parlamentní listy.

V Žatci chtěli odvolat vedení místní teplárny. Prý nám platí za články. Pátrali jsme
Foto: Redakce
Popisek: Mgr. Zdeňka Hamousová, starostka Žatce

„Paní Hamousová si myslí, že vaše články si zaplatila Žatecká teplárenská. Kontrolovali registr smluv a hledali smlouvy s vaší společností. Na 16:30 svolali mimořádné jednání rady města a navrhli odvolání předsedy představenstva, tak aby zamezili domnělému obchodu mezi Žateckou teplárenskou, a.s. a vaší společností. Hlasování neprošlo," shodly se naše zdroje, jejichž jména zachováme utajena.

O tom, že rokování radních proběhlo, však nevěděli ani někteří zastupitelé. ParlamentníListy.cz mimochodem oslovily všechny městské zastupitele s několika dotazy, které se zabývaly shora popsaným jednáním rady.

„Podrobnosti z jednání rady neznám, a jelikož jsem se jako "řadový" zastupitel a ne radní rady nezúčastnil, nebylo by ode mne seriózní se k tomuto vyjadřovat. Jen je mi s podivem, že o takovéto zásadní "akci" víte dříve a více než zastupitelé města!!!!" napsal Břetislav Frýba.

Zastupitel Milan Pipal ovšem informace našich dvou zdrojů nepotvrdil. Jednání rady, které by mělo na základě údajné spolupráce s ParlamentnímiListy.cz odvolat vedení místní teplárny, vyvrátil. „Je to nejspíš reakce na článek uveřejněný v PL, který přilil olej do sporu, který uvnitř zastupitelstva běží již po několik let," dodal blíže.

Obšírně se k celé záležitosti vyjádřil rovněž radní Jaroslav Hladký. Jeho jméno několik našich zdrojů skloňuje spolu se starostkou a senátorkou Hamousovou také velmi často. K tomu se ale redakce teprve dostane.

„O konání mimořádné Rady vím, byl jsem to já, kdo požádal paní starostku o její svolání. Bodem jednání bylo odvolání předsedy představenstva a řešení situace v Žatecké teplárenské a.s. v souvislosti s obviněním několika lidí z trestného činu, kterého se měli dopustit při výkonu svých funkcí v Žatecké teplárenské. Důvodem k návrhu odvolání předsedy představenstva je jeho obvinění z trestného činu, kterého se měl s dalšími osobami dopustit v souvislosti s výkonem funkce.

Dalším důvodem bylo to, že předseda představenstva neinformoval Radu o sdělení obvinění jednotlivým osobám a obvinění společnosti jako takové. Informaci jsme se dozvěděli nejdříve z tisku a do dnešního dne jsme nebyli informováni, kterých osob se mimo předsedy toto obvinění týká. Podle našich informací je jednou z dalších obviněných Mgr. Bérová, která má v tuto chvíli udělenu plnou moc k zastupování podniku. Dále jsme zjistili, že v nedávné době bylo uzavřeno několik dohod a smluv o právním zastoupení za několik set tisíc korun. Není mi známo, že by teplárenská inzerovala v PL nebo dalších vašich firmách, je tomu tak???" uvedl.

Odvolání vedení energetické společnosti kvůli materiálům naší redakce odmítla rovněž tamní starostka, senátorka Hamousová (ANO). „Tato informace se nezakládá na pravdě, důvodem návrhu na odvolání bylo písemné sdělení Žatecké teplárenské, a. s. k rukám radních města Žatec o tom, že společnosti ŽT a. s. a dalším osobám bylo doručeno usnesení o trestním stíhání a toto se týká aktivit od roku 2015. Předseda představenstva dle jeho ústní informace je mezi osobami, jimž bylo sděleno obvinění," odpověděla na přímý dotaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…