V čele poslaneckého klubu ČSSD by mohl být Roman Sklenák

14.11.2013 18:00

Novým předsedou poslaneckého klubu ČSSD by se mohl stát stínový ministr práce Roman Sklenák. Na dotaz ČTK dnes potvrdil, že kandidaturu na funkci přijal. Svého předsedu si má klub volit příští úterý. Nahradit má staronového předsedu Jeronýma Tejce, který se rozhodl na tuto funkci rezignovat.

V čele poslaneckého klubu ČSSD by mohl být Roman Sklenák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna své rozpuštění odhlasovala

Tejc rezignaci na předsedu klubu oznámil po aféře kolem takzvaného lánského puče. V říjnové volbě, ještě než vypukla aféra naplno, získal hlasy třiceti z celkem padesáti poslanců strany.

Předseda strany Bohuslav Sobotka dnes dopoledne na dotaz novinářů ohledně kandidáta do čela klubu řekl, že výběr nového předsedy je věcí poslaneckého klubu. "Já myslím, že teď probíhají na půdě klubu diskuse. Já myslím, že tam je několik poslanců, kteří mají ambici a schopnost, aby vedli poslanecký klub sociální demokracie. Takže to bude záležet na rozhodnutí poslaneckého klubu," řekl.

Třiačtyřicetiletý Sklenák se do sněmovny dostal už v roce 2010. Působil mimo jiné jako místopředseda výboru pro sociální politiku. Stínovým ministrem práce za ČSSD se stal letos na jaře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…