V civilizované společnosti už by Konvičku a další antiislamisty dávno zavřeli. Jan Čulík z Britských listů radí žalobcům, jaké paragrafy vytáhnout

31.05.2015 9:24

Nezisková organizace Islám v ČR nechceme by v civilizované společnosti čelila trestnímu stíhání. Na serveru Britské listy to tvrdí jejich šéfredaktor Jan Čulík. Podle něj zmíněná organizace zcela zjevně porušuje paragrafy 198 a 198a. „Martin Konvička by v civilizované společnosti nemohl pracovat na vysoké škole, kterou jeho přítomnost mezi jejími zaměstnanci drsně diskredituje,“ nebere si Čulík servítky.

V civilizované společnosti už by Konvičku a další antiislamisty dávno zavřeli. Jan Čulík z Britských listů radí žalobcům, jaké paragrafy vytáhnout
Foto: IVČRN
Popisek: Členové sdružení IVČRN byli v Olomouci napadeni dvěma desítkami muslimů, na místě zasahovala policie

Podle Čulíka je totiž naprosto nepřípustné a protizákonné skandalizovat náboženské přesvědčení. „Zkuste si představit, jak by působil název organizace Židy v České republice nechceme,“ podotýká a upozorňuje, že miliardy muslimů na světě jsou civilizovaní, morální a slušní lidé.

Čulík poukazuje na paragraf 198, kde se mimo jiné uvádí, že ten, kdo veřejně hanobí skupinu obyvatelů republiky pro jejich politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. Kdo tyto činy spáchá nejméně se dvěma osobami, bude potrestán až třemi lety vězení.

V paragrafu 198a se zase uvádí, že kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, …. náboženství, …. nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

Celý text je ZDE

Organizace Islám v České republice nechceme nejprve vznikla jako neorganizovaná názorově-diskusní platforma na Facebooku. Podle informací, které o sobě na sociální síti uvádí, prý obhajuje demokratickou ústavu, rovnoprávnost žen a mužů a sekulární stát vůči totalitním ideologiím směřujícím k potlačení práv a svobod člověka, zejména však vůči islámu. Skupina se slovně distancuje od jakékoliv formy náboženského a politického extremismu.

Později se IVČRN přeměnila na neziskovou organizaci, která má své vlastní webové stránky .

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…