V domovské obci Ratha přisla k urnám až pětina obyvatel. Může za to exhejtmanova kauza

13.10.2012 6:35

Zhruba pětina voličů se dostavila v pátek k volbám do krajského zastupitelstva ve středočeské Hostivici. Předsedové komisí připustili, že voliče mohla ovlivnit kauza exhejtmana za ČSSD Davida Ratha. Ten je totiž v této obci doma.

V domovské obci Ratha přisla k urnám až pětina obyvatel. Může za to exhejtmanova kauza
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Zasedání zastupitelstva v Hostivici

Zatímco si někteří předsedové komisí ještě odpoledne nedovolili odhadovat počet volících v Hostivici u Prahy, před 18. hodinou již tipovali, že se dostavila asi pětina voličů.  

Zejména starší lidé zavítali hned po otevření volebních místností do základní školy v Hostivici. Konkrétní krajské zastupitele nebo jen politickou stranu vybírali na 21 volebních lístkách.

Jak obyvatelé obce, tak místostarosta Jiří Kučera (SNK) odmítají, že by na tom byli oproti jiným obcím lépe. „Doufám, že se do zastupitelstva dostanou lidé, kteří budou měřit všem stejně,“ citují Novinky.cz Kučeru.

  • Je David Rath vinen? Pojďte diskutovat SEM

„Volím pravidelně, je to naše povinnost. Mám za to, že Rath udělal pro Hostivice hodně, co měl okolo, to nevím. Na každé schůzi byl, nikde nescházel, a že by něco ovlivňoval, to se nedá říct,“ řekl ČTK sedmaosmdesátiletý senior. Někteří občané si ale myslí opak. Tvrdí, že Rathova kauza by mohla účast u volebních uren v jeho domovské obci ovlivnit, protože ti, co Ratha volit nyní nemohou, tak nepřijdou.

Kriminalisté Ratha v polovině května obvinili z přijetí sedmimilionového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. V září stíhání rozšířili kvůli dalším údajným úplatkům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…