V jihlavském Alzheimercentru budou ode dneška pomáhat vojáci

31.07.2020 6:30

V jihlavském Alzheimercentru postiženém koronavirovou nákazou budou ode dneška s péčí o klienty pomáhat vojáci. Při testování minulý týden se v domově se zvláštním režimem potvrdila nákaza u 40 klientů a 17 zaměstnanců.

V jihlavském Alzheimercentru budou ode dneška pomáhat vojáci
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Čtyři klienti v souvislosti s covidem-19 od té doby zemřeli, podle hygieniků měli i jiné nemoci. Armáda slíbila, že do centra pošle 15 vojáků. Zůstat by měli asi dva týdny.

V uplynulých měsících vojáci vypomáhali i v dalších sociálních zařízeních, jejichž klienti a personál byli nakaženi koronavirem, například v ostravském Alzheimercentru.

Na Vysočině začalo nemocných přibývat v posledním měsíci, nejrychleji na Jihlavsku. Od 3. července se v kraji počet potvrzených nákaz covidem-19 zvýšil na 384, tedy zhruba na dvojnásobek. Podle údajů ministerstva zdravotnictví přibylo na Jihlavsku za posledních sedm dní 49 nemocných na 100.000 obyvatel. Mezi okresy v České republice je to druhý nejvyšší počet po Prachaticku v Jihočeském kraji.

Na Vysočině platí od středy do odvolání mimořádné opatření hygieniků. Lidé musejí mít zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Na Jihlavsku už jsou v platnosti přísnější nařízení od 14. července. Lidé tam musejí chodit v rouškách například i do obchodů a do vozů MHD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…