V klidu, paní Němcová. Soukup mírnil puritány a bavil se tím, jak Kalousek „dělá politiku“

14.04.2019 4:48

Jaromír Soukup se ve svém pořadu Moje zprávy, odvysílaném v pátek na TV Barrandov, zabýval děním na Bruntálsku, prozradil v té souvislosti, s jakou z kauz přišel o několik set tisíc korun, ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) označil za „nejarogantnějšího papaláše, kterého zná“ a pak došlo i na předsedu Sněmovny Radka Vondráčka a jeho zálibu v kytarách. Následně Soukup musel uklidnit Miroslavu Němcovou (ODS), že se tentokrát nejedná o vystoupení na pultíku, nýbrž o chorvatskou prezidentku Kitarovičovou. A závěrem došlo též na „Mirdu“ Kalouska (TOP 09) a jeho reakci na Piráty a jejich cestu na Slovensko.

V klidu, paní Němcová. Soukup mírnil puritány a bavil se tím, jak Kalousek „dělá politiku“
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Moje zprávy s Jaromírem Soukupem

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí
V úvodu Soukup připomněl, že nás příští týden čeká pracovní volno spojené s připomínkou jednoho z nejdůležitějších křesťanských svátků, takzvaného Velkého pátku, a varoval, abychom se na to dobře připravili, protože kdyby se náhodou vláda dozvěděla, že se chystáme ten svátek „proflákat“, tak nám buďto volno seberou, anebo po vzoru Rakouska zkrátí jen na polovinu dne.

První zpráva se pak jmenovala „Berka do tepláků“ a Soukup v ní glosoval, že české justici stačilo „pouhých šestnáct let“, aby donutila soudce Jiřího Berku nastoupit do vězení. „Pokud vám to jméno nic neříká, tak se nedivím,“ řekl Soukup s poukazem na to, že se o Berku policie začala zajímat již v roce 2003. A připomněl, že měla skupina kolem tohoto soudce na základě zfalšovaných konkursů způsobit škodu ve výši 264 milionů korun. Soukupa evidentně pobavilo, že daný proces vedli až tři předsedové senátu a z toho dva jsou již po smrti. Soukup též hovořil o tom, že i v tomto případě hrozilo, že přijde celý proces vniveč po vyhlášení Klausovy amnestie, to se však podařilo obejít kličkou soudu. A prozradil též, že i on sám přišel o několik set tisíc korun, a to díky vkladům, které vytvořil v Union Bance, jež je s podvody spojena.

„Musím říct, že to co se nyní děje v obci Dvorce na Bruntálsku je něco neuvěřitelného, takovéto věci jsme byli zvyklí číst maximálně v zahraničních rubrikách novin a mysleli jsme si, že se tohle u nás stát nemůže,“ započal Soukup další ze zpráv a shrnul události v této obci: „Zhruba před týdnem se tam odehrála scéna jako z akčního filmu, dvanáct Romů, tedy cikánů, tam podle jedné verze napadlo místního obyvatele a brutálně ho zbili.“ Událost se měla odehrát poté, co muž Romy vyzval k tomu, aby se vzdálil od jeho plotu. Soukup pokračoval ve výkladu událostí a zmínil, že ještě dříve, než si policisté „stačili otevřít své notýsky“, tak se na místním náměstí začalo shlukovat asi 150 lidí a ti se pak vydali na protestní pochod k romskému obydlí, čímž donutili přítomné Romy ve strachu k útěku.

Soukup zmínil, že místní Romové o aktérech bitky nemluví „zrovna pěkně“ a vyzval k uklidnění situace, která hrozí i pochody extremistů v oblasti a varoval před následnou eskalací násilí. Justici doporučil, aby konala rychle a zavřeli „těch 12 grázlů“ dřív, než se situace vyhrotí.

A u další zprávy se Soukup opět pobavil, hovořil totiž o tom, že předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) přijal chorvatskou prezidentku. „Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, kdyby se ovšem tahleta dáma nejmenovala Kolinda Grabar Kitarović, což je přesně jméno podle Vondráčkova gusta, tedy Kitarović, rozumíte, všichni přeci víme, jak náš předseda Sněmovny kytary rád,“ narážel Soukup na Vondráčkovu hru na kytaru na předsednickém pultu a dodal, že musí uklidnit Miroslavu Němcovou (ODS) a další puritány, jelikož tentokrát nikdo na pultík nelezl.

Foto: Vondráčkova hra na kytaru v Poslanecké sněmovně

Foto: repro TV Barrandov, Soukup znázorňuje Vondráčkovu oblibu v hraní na kytaru

Poté se Soukup přesunul k tomu, jak si „kluci pirátský užili cestu na Slovensko“ a přečetl tweet poslance za Piráty Mikuláše Ferjenčíka: „Domlouváme na Slovensku společný postup pro vyjednávání rozpočtu EU. Máme shodu: Chceme platit méně, dostávat víc a utrácet jak chceme my. Mezinárodní politika je jednodušší, než si myslíte.“

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

„No to je krásný,“ pousmál se Soukup a doplnil, že se ale tou dobou „potloukal po twitteru“ i Mirda Kalousek. „To je totiž jediné prostředí, kde mají Mirdu Kalouska rádi,“ dodal a ukázal tweet Kalouska (TOP 09). Kalousek totiž na twitteru na Ferjenčíka pohotově zareagoval: „Tohle je naprosto geniální nápad! Chce to jenom maličkost: Najít jiné země, které budou ochotně platit více, dostávat méně a nebudou nám mluvit do toho, co budeme dělat s jejich penězi. Ale to zkušení pirátští diplomaté jistě hravě zvládnou.“

„Takhle se dělá politika počesku,“ pokračoval Soukup a vyřkl, že něco tentokrát na těch příspěvcích Ferjenčíka a dokonce i Kalouska je. Ferjenčík později doplnil, že se jeho komentář týkal výjezdu rozpočtového výboru na Slovensko: „Glosoval jsem vládní pozici, jsem na oficiálním výjezdu rozpočtového výboru na Slovensko,“ napsal.

„Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) měl dnes napilno, musel totiž vysvětlovat vedení ČSSD, jak se jen tak stane, že jeho tatínek dostane zázračně z Ministerstva zemědělství, kde čistě náhodou pracuje jeho synáček (Toman) pozemky, na nichž vydělal 200 milionů korun,“ přesunul se vpřed Soukup a hovořil o střetu zájmů ministra zemědělství.  

Soukup Tomanovu pozici označil za „nepříjemnou“ a doda: „To je kšeft, který se blbě vysvětluje.“ „Sociální demokraté se zachovali předvídatelně. Neudělali nic,“ pokračoval satiricky Soukup a Tomana označila za „nejarogantnějšího papaláše, kterého zná“.

„Sotva na ministra zemědělství vyplula ta špína se střetem zájmů, tak už se kaje a rozhazuje státní peníze, jak může,“ předjal Soukup následující ze zpráv, týkající se opět Tomana, a přečetl další z tweetů, tentokráte přímo od Ministerstva zemědělství, v němž se píše: „Ministerstvo zemědělství podpoří potravinové banky částkou 63 milionů korun, což je o 22 milionů více než loni a bude se snažit ještě letos o navýšení podpory.“

Z Tomana dle Soukupa vyzařuje „hloupý populismus level 100“ a snaží se dle něj zalíbit, jelikož „má průser“.

A v závěru Soukup zabrousil i na mimořádný summit ohledně brexitu, konaný ve středu. Mluvil o tom, že bylo na tomto summitu „o legraci postaráno“ a své tvrzení utvrdil videem, na němž německá kancléřka Angela Markelová baví obsahem svého tabletu některé evropské špičky včetně britské premiérky Theresy Mayové.

Fozo: repro TV Barrandov, zábava na mimořádném summitu EU

Celý díl pořadu můžete zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …