V policii se chystají velké personální změny. Pražský šéf je prý jen začátek

18.05.2018 10:39

Šéf pražské policie Miloš Trojánek, který se zastával vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila, končí. Podle informací páteční MF Dnes to není jediná změna, která se v policii chystá.

V policii se chystají velké personální změny. Pražský šéf je prý jen začátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zóna, ilustrační foto

Policista Miloš Trojánek prý odchází z pozice šéfa pražské policie na vlastní žádost. Odchod na svou rodnou Vysočinu údajně zvažoval delší dobu. Kdo by ho mohl nahradit? Novým šéfem policie v Praze se možná stane Jan Ptáček, policejní náměstek ze Středočeského kraje. „Přemýšlím nad tím,“ odpověděl na otázku, zda by se přihlásil do příslušného výběrového řízení.

O odchodu z postu šéfa prý uvažuje také šéf moravskoslezské policie Tomáš Kužel. Ten by se údajně rád přesunul na jih Moravy. Z Brna do Zlína by by se pak zřejmě stěhoval jihomoravský policejní šéf Leoš Tržil.

A aby těch přesunů nebylo málo, k dalšímu možná dojde na postu nejvyšším – na postu policejního prezidenta. Tomáš Tuhý možná zamíří do Bratislavy jako zdejší policejní přidělenec. Nahradit by ho mohl šéf policie v Pardubickém kraji Jan Švejdar. Ale také nemusí. Policejní rošády může ovlivnit také předpokládaný nástup nového ministra vnitra. Tento post by měl podle dohody mezi ANO s ČSSD připadnout sociálnímu demokratovi – pravděpodobně Janu Hamáčkovi. Ten by ještě mohl promluvit do toho, kdo bude policejním prezidentem.

Opozice kvůli změnám v policii bije na poplach. Především pravicovým stranám se nelíbí, že k těmto změnám dochází v situaci, kdy zemi vede vláda bez důvěry trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…