V šumavském parku se obcházely zákony. Těžilo se načerno

05.05.2012 10:28

Bývalé vedení šumavského Národního parku prý obcházelo zákony, zadávalo zakázky neprůhledným systémem a netransparentně prodávalo vytěžené dřevo.

V šumavském parku se obcházely zákony. Těžilo se načerno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní park Šumava

Poukazuje na to audit společnosti PricewaterhouseCoopers, píše sobotní MF Dnes. Vše se mělo dít především v letech 2009 a 2010, kdy park vedl ředitel František Krejčí.

Podle listu tehdejší management Národního parku obcházel zákon o výběrovém řízení velkého rozsahu. Ten platí pro zakázky nad dva miliony korun, na něž musí zadavatel vypisovat velké tendry. Vedení parku však prý někdy zakázku ponížilo nebo rozdělilo, aby nepřekročilo limit. Tím si Krejčího management mohl údajně vybírat jen z uchazečů, které uznal za vhodné.

Černé dřevo

V letech 2009 a 2010 se podle auditu na Šumavě také netransparentně prodávalo vytěžené dřevo. O celý proces se prý staral jeden člověk, jenž sám vytvářel ceník a také prý rozhodoval, kdo si dříví bude smět koupit. Obchodní oddělení parku tehdy údajně nikdy nevypsalo žádné výběrové řízení nebo aukci na prodej dřeva.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…