VIDEO Donald Trump řádil v TV. Sledovanost trhala rekordy, ale bylo dusno. Dokonce...

09.11.2015 11:40

Prezidentský kandidát amerických republikánů Donald Trump byl v sobotu hostem slavné show televize NBC Saturday Night Live. Jeho vystoupení sice někteří komentátoři hodnotí kriticky, v každém případě byl ale právě tento díl s Trumpem nejsledovanější za poslední tři roky.

VIDEO Donald Trump řádil v TV. Sledovanost trhala rekordy, ale bylo dusno. Dokonce...
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Anketa

Jste pro obnovení povinné prezenční vojenské služby?

87%
13%
hlasovalo: 12878 lidí

Bouři nevole vzbudilo už samotné oznámení NBC, že bude Trumpa hostit ve svém klíčovém pořadu, který úspěšně běží již čtyři dekády. Poslední týdny se proto televize stala terčem ostré kritiky ze strany demokratů, jim nakloněných médií, ale také organizací zastupujících hispánské menšiny. Jedna z nich, National Council of La Raza, označila rozhodnutí NBC poskytnout prostor Trumpovi za „políček do tváře“. Trump si znepřátelil hispánskou menšinou svými nekompromisními postoji v oblasti přistěhovalecké politiky. V rámci prezidentské kampaně se vyjadřuje s despektem především k Mexičanům, ale vedle nich také vůči všem ilegálním přistěhovalcům. Navrhuje, že by na mexických hranicích postavil nový plot a deportoval by všech jedenáct milionů ilegálních přistěhovalců, včetně jejich rodin.

Advokátní skupina Deport Racism PAC dokonce nabídla každému divákovi z obecenstva 5000 dolarů za to, když bude v průběhu vysílání pokřikovat na Trumpa, že je rasista. Před začátkem show se před budovou shromáždily stovky demonstrantů, kteří odsuzovali Trumpa i samotnou NBC. I přes tyto obtíže se NBC jeho pozvání dle všeho vyplatilo. Odměnou za obtíže způsobené Trumpovými odpůrci je nejvyšší sledovanost za poslední tři roky. Na díl s Trumpem se dokonce dívalo téměř o polovinu více diváků než na díly, kde vystoupila prezidentská kandidátka demokratů Hillary Clintonová nebo popová hvězda Miley Cyrusová. V posledních týdnech se na Trumpa dotahuje jeho největší republikánský rival Ben Carson. Nedělní Trumpova „one man show“ v Saturday Night Live však ukázala, že kontroverzní americký miliardář je stále schopen získat si pozornost amerických voličů.

 

Celý text z britského deníku najdete ZDE

Sledovanost Saturday Night Live skončila pro NBC úspěchem, ale po obsahové stránce tento díl ničím zvláštním nevynikal. Aspoň to tvrdí britský deník The Guardian, u něhož se ale vzhledem k levicovému zaměření dá podobný postoj očekávat. V každém případě britský deník uvádí, že celý pořad doprovázela nekonečná řada „bezzubých vtipů“. Jediným výsledkem tak prý bylo, že mohl Trump opět ukazovat své zbytnělé ego. Podle redaktora deníku Briana Moylana prý představovala hodinová stopáž pořadu od začátku až dokonce v podstatě „takové malé mučení“. Celý večer byl dle Moylana až na pár výjimek jen velmi málo vtipný. „Trump se dopouštěl pouze klasických urážek všech okolo. Škoda, že show neukázala, jakým způsobem Trump dělá z politiky laciné absurdní divadlo. Místo toho šlo ze strany NBC jen o laciný pokus dosáhnout na vysokou sledovanost a Trump získal další energii do své egoistické kampaně,“ napsal Moylan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …